Rétvári Bence: legyőzzük az árhullámot!

MTI Fotó: Facebook/Rétvári Bence
2024.09.17. 06:46

Legyőzzük az árhullámot, Magyarország megcsinálja - üzente Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a közösségi oldalán. Arra kérte az ellenzéki politikusokat, hogy ne sértegessék a védekezésben közreműködőket.

Mint mondta: mindenki kiveszi a részét az árvíz elleni védekezésből, és megköszönte a vízügyesek, katasztrófavédők, rendőrök, katonák, hivatásosak és önkéntesek munkáját. Hozzátette, hogy mindenki teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy megfékezzék az áradást. A rendvédelmi dolgozók és a katonák oda mennek segíteni, ahová hívják őket. Szükség esetén 3, illetve 24 órán belül lehet őket mozgósítani – fejtette ki a politikus. Azt kérte Magyar Pétertől és az ellenzéki politikusoktól, hogy “ne terjesszenek álhíreket, ne terjesszenek rémhíreket, ne sértegessék a védekezésben közreműködőket”.

“Mi felkészültünk, és ott dolgozunk a legnagyobb erővel, ahol erre a legnagyobb szükség van” – írta az államtitkár. “Legyőzzük az árhullámot, Magyarország megcsinálja” – zárta posztját Rétvári Bence.

Kapcsolódó témák: #árhullám | #árvíz | #árvízvédelem |