Az árvízzel sajnos álhír is terjed! Nincsenek útlezárások, utánajártunk!

szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn
2024.09.17. 08:31

Kedden kora reggel portálunk is beszámolt arról, hogy folyóink áradása miatt jó néhány vármegyei utat le kellett zárni. Az információ, mely rohamtempóban terjedt számos közösségi oldalon azonban hamisnak bizonyult, személyesen jártunk utána. Jelentjük: nincsenek lezárások!

Rengeteg vármegyei településen élő, Facebook-felhasználó posztolta kedden az útlezárások tényét. Egy kedves Olvasónk azonban írt szerkesztőségünknek, miszerint egy évekkel ezelőtti cikkből másolták ki az álhír indítói a közlekedéssel kapcsolatos útinfókat. Mivel önkormányzati dolgozók, önkéntes tűzoltók is posztolták, mitöbb, egyes települések híreket közlő csoportjai is vázolták a fontos fejleményeket, portálunk igyekezett felderíteni a tényeket. Mint kiderült valóban egy régi cikk került ismét a fókuszba, sem a Magyar Közút, sem az Útinform nem adott ki közleményt, és, hogy személyesen is meggyőződjünk a tényekről, az egyik forgalmas, állítólagosan lezárt út felé vettük az irányt, Dunaszeg-Ásványráró felé.

Közben a vízügy szakembereivel is találkoztunk, akik megerősítették azt amit a saját szemünkkel láttunk: nincsenek útlezárások a korábban közölt útszakaszokon, egy kivételével, a vámosszabadi határátkelőt ugyanis szeptember 16-án, hétfőn 13 órától valóban lezárták, ahogy arról portálunk is beszámolt.

A közlekedőktől azt kéri a közútkezelő, hogy folyamatosan figyeljék az Útinform szolgálatuk hivatalos weboldalát, a www.utinform.hu-t, ahol minden, az árvízi helyzethez kapcsolódó közúti korlátozásról folyamatosan osztanak meg majd információkat, hiszen a következő napokban további útszakaszok is érintettek lehetnek ebben a helyzetben.

Kapcsolódó témák: #álhír | #árvíz | #útlezárás |