Újraindult a munka az Audi brüsszeli üzemében

MTI Fotó: Audi, Facebook
2024.09.18. 12:33

A dolgozók mintegy 70 százaléka vette fel a munkát szerda reggel az Audi német autógyártó vállalat brüsszeli üzemében.

A dolgozók mintegy 70 százaléka vette fel a munkát szerda reggel az Audi német autógyártó vállalat brüsszeli üzemében, ahol a múlt hét végén megállapodással zárult le a sztrájk – jelentette a bx1b nevű belga hírportál az üzemeben működő szakszervezetekre hivatkozva.

A tájékoztatás szerint a délután folyamán több parlamenti képviselő is ellátogat a telephelyre, ahol szakszervezeti vezetőkkel találkoznak. A mintegy 3000 dolgozót foglalkoztató üzemben azt követően szüntették be a munkát, hogy az Audi anyavállalata, a Volkswagen bejelentette, hogy a következő években nem gyártanak több modellt Brüsszelben.

A péntek reggel született megállapodást az ACV-Metea nevű szakszervezet egyik képviselője, Jan Baetens “lélegzetvételnyi szünetnek” nevezte és további tárgyalásokat helyezett kilátásba az üzem jövőjéről. Az üzem sorsa továbbra is kérdéses: a vállalat júliusban közölte, hogy a brüsszeli telephelyének bezárása nem zárható ki az ott gyártott elektromos Q8 e-tron SUV típusú járművek iránti gyenge kereslet miatt.

Kapcsolódó témák: #Audi | #Brüsszel | #Járműipar | #termelés |