Hetedhétországra szóló Háznyitogató

P. Csapucha Adrienn Fotó: MekliZ Fotó
2024.09.21. 18:55

Felújítása után tavaly méltóképpen szerette volna megünnepelni a gigaberuházása finisét a Generációk Művelődési Háza, így egy igazán különleges Háznyitogatóra várta már meglévő és leendő vendégeit a házigazda csapat. Azokat a győrieket és a környező településeken élőket, akik szívesen töltik hasznosan szabadidejüket egy-egy foglalkozáson, vagy szakkörön. A siker sikert generált, idén sem maradhatott el a népszerű rendezvény, szeptember 21-én a belvárosi épület egyébként is színes szintjei a nyári szünet után ismét felpezsdültek.

Szombaton minden korosztály ízelítőt kaphatott a kreatív komplexum programjaiból, bemutató foglalkozások, szakkörök, nyitott műhelyek csalogatták a látogatókat a létesítménybe. Baba-mama ringató, fejlesztő foglalkozások, fiataloknak táncbemutatók, míg a szépkorúaknak előadások, de a többi között senior örömtáncok is szerepeltek a kínálatban.

Volt nagy móka s kacagás, ami nem csak a vendégeknek, hanem a társulatnak is mindig egyedi élményt jelent.

„Számunkra is nagy feltöltődést jelent, mikor bejönnek hozzánk régi ismerősök és új arcok, tényleg minden generáció képviselteti magát nálunk. A nyílt napon beszélgetünk, megismerjük még jobban egymást, a látogatók érdeklődnek a lehetőségek iránt, közben pedig elismerően szólnak a házról, a munkánkról, és azoknak a szakembereknek a tevékenységéről, akik közül sokan már évek óta várják a kézműveskedőket. Az idei évadban is sok meglepetéssel készülünk, várunk mindenkit szeretettel az év minden időszakában” – nyilatkozta portálunknak Kokas Éva, az intézmény igazgatója.

Az ingyenes Háznyitogatóra érkezők megtekinthették a Győr+ Média által a napokban bemutatott Bliss Collective progresszív művészeti kiállítást, Bodor Zsolt „Balkán, ahogy én láttam” fotótárlatát, a 120 órás kézműves oktatói tanfolyam résztvevőinek vizsgakiállítását, de az Új Kisfaludy Nap képzőművészeti és fotó kategóriáinak arany minősítést elért alkotóinak összeállítását is.

És ha mindez nem lett volna elég, az Új Kisfaludy Nap Középiskolások Összművészeti Fesztiváljának zenei kategóriáiban arany minősítést elért előadói koncerteztek a fantáziadús birodalomban.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió