A Győr+ Rádió vasárnapi vendége Tömböly Tamás volt, aki elmondta: Győr belvárosa immár negyedik alkalommal ad otthont a kora ősz legnagyobb gasztro eseményének, a Győri Halnapoknak.
A folyók, horgászok és finom halétkek városában mostanra igazi közönségkedvenc lett ez a kulináris és közösségi élvezeteket egyaránt bőségesen mérő rendezvény. A szervezők a IV. Győri Halnapokra még gazdagabb étel- és italkínálattal, színes programokkal készülnek.
A háromnapos eseményre Magyarország különböző tájegységeiről érkeznek kiváló éttermek, amelyek igazi különlegességekkel ismertetik meg a ínyenceket. Így idén is megkóstolhatjuk a híres szegedi, balatoni, bajai és szigetközi halászlét. Természetesen terítéken lesz a hagyományos harcsapaprikás, az egészben sült süllő, keszeg és kárász, a füstölt halak, a halburberek, a harcsacsipsz vagy éppen a harcsacsinta. Az uszonyosok mellett az olyan édességek sem maradhatnak el, mint a churros, a kürtőskalács vagy a lángos. Mivel hal nem maradhat szárazon, ezért hatalmas italválasztékban, sörökben, borokban és frissítő italokban sem lesz hiány. A IV. Győri Halnapokon tehát sem éhen, sem szomjan nem maradhatunk.
A szórakozás valamennyi korosztálynak adott: a minden igényt kielégítő gasztronómia mellett a kulturális ínyencségek is nagy teret kapnak. A rendezvény mindhárom napján kiváló zenei és színpadi produkciók, illetve koncertek lesznek valamennyi korosztály kedvére.
A vízparti helyszín tökéletes díszlet. Évről évre bebizonyosodik, hogy a Győr belvárosát ékesítő, százéves platánokkal árnyat adó Radó-sziget tökéletes helyszíne a rendezvénynek. A hangulatos, ligetes városrész nemcsak a győriek kedvenc helye, de a hozzánk látogatókat is könnyen rabul ejti. Főként, hogy innen rövid sétával felfedezhetők Győr nevezetességei, a történelmi barokk belváros hangulatos utcácskái, sikátorai. A győri Radó tehát hamarosan újra benépesül, hűs levegője megtelik élettel, finom illatokkal, nagyszerű hangulattal. A Győri Halnapokat idén is kár volna kihagyni.
A Magunk közt adása visszahallgatható itt: