Kárpátkemence – 1100 év ízei


2024-10-01
ingyenes program
Mi lenne, ha csak azok az alapanyagok állnának rendelkezésünkre, amelyek Szent Márton hegyének, a mai Pannonhalmának környékén ezer évvel ezelőtt megteremtek? Milyen köretet készítenénk a megfőtt hús mellé, ha rizsnek, krumplinak még a hírét se hallhattuk?
Hirdetés

A Kárpátkemence című könyv nem 1100 év magyar konyhakultúrájának pontos kutatások alapján megírt tudományos összefoglalója. Sokkal inkább egy játék: logikai is, stratégiai is, útvesztős is. Utazás térben és időben: új ízeknek, régmúlt korok illatainak felfedezése és megosztása azokkal, akik örömmel ülnek le majd az asztalunk köré. A kötet játékos elnevezése mögött a tartalom komoly: művelődéstörténeti összefüggésben mutatja be a magyarok gasztrokultúráját.

Ruprecht László A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke, a kötet ötletgazdája. Az Alba Regia szállóban kezdte karrierjét, innen Budapest egyik legjobb szállodájába, az Atrium Hyattbe került, ezt követte a Kempinski, majd az ország első ötcsillagos kastélyhotele, a Sasvár, ahol 25 évesen konyhafőnök lett. Tanult Franciaországban és Németországban, a párizsi Ritz mesterkurzusán világszínvonalú képzésben részesülhetett. 2012 óta egyesületével Magyarország, Felvidék és Erdély gasztronómiájának fejlődésén dolgozik.

Vendégünk: Ruprecht László gasztronómiai tanácsadó

A rendezvény helyszíne: MCC győri képzési központ (9021 Győr, Árpád út 34.)

Ideje: 2024. 10. 01. (kedd) 17:30 –19:00

Kérjük, részvételi szándékát a következő linken szíveskedjen jelezni:

https://feliratkozas.mcc.hu/hu/karpatkemence-1100-ev-izei_20241001

További információk:

www.mcc.hu

+36 30/905 5648

Kapcsolódó témák: #MCC Győri Képzési Központ |#programok |
további programok
2024-10-26

Fedák Sári

Szűcs Nelli Jászai Mari-díjas, érdemes- és kiváló művész önálló estje.

részletek
2024-10-08

Kosárfonó szakkör

Kreatív foglalkozás.

részletek