Könyvtárak éjszakája

J. K. Á. Fotó: Győr+
2024.09.26. 13:35

Érdekes és szórakoztató programokat kínál a győrieknek a „Könyvtárak éjszakája” október 4-én, pénteken, délutántól késő estig.

A szervező, Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesületének nem titkolt célja az olvasás és a könyvtárba járás népszerűsítése. Utóbbi pedig jóval több, mint pusztán a könyvkölcsönzés helye. Egyszerre kultúraközvetítő tér és találkozási pont, mely előadásoknak, filmvetítéseknek, beszélgetéseknek, író-olvasó találkozóknak, kiállításoknak, vetélkedőknek egyaránt otthont ad.

Az idén második alkalommal megrendezett „Könyvtárak éjszakája” több helyszínen várja a közönséget, így a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárában, a Gyermekkönyvtárban és a Kisfaludy Könyvtárban, az Egyetemi Könyvtár és Levéltárban, valamint az Egyetem Apáczai Karának Könyvtárában.

A kisebbeket mesestaféta, rendhagyó irodalomóra, diafilmvetítés, társasjátékok várják, de könyvtári kvíz, régi könyvek bemutatója és drámafoglalkozás középiskolásoknak is szerepelnek a programok között. Ezen az estén Kortárs Irodalmi Est is lesz a Kisfaludy Könyvtárban, a vendég Nádasdy Ádám nyelvész, író. Bajzát Zsuzsi „És te mit olvasol?” – sorozata is folytatódik egy újabb beszélgetéssel. A fiatalok a Dr Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának Klubjában, Szendrői Csabával találkozhatnak az Elefánt zenekarból.

A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtára és Levéltára ezúttal a könnyedebb arcát szeretné megmutatni, a szabadulószobát, illetve társasjátékokat lehet kipróbálni. Természetesen az érdeklődők megtekinthetik az intézményt. Az Apáczai Kar Könyvtára a RÉV Színházat látja vendégül.

Az éjszakába nyúló rendezvény az Aktuális Egyenleg koncertjével zárul a Kisfaludy Könyvtárban.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Könyvtárak Éjszakája |