Megújult Ocho Macho lépett fel Győrben

Győr+
2019.03.12. 18:20

Az utóbbi hónapok sok változást hoztak az Ocho Macho életébe: többek között tagok cserélődtek a zenekarban, ami inspirációt is hozott, s elkészült például Az ég világon című daluk. Az új hangzást is hozta magával a zenekar március 9-én Győrbe, ekkor léptek fel a Rómerben. Kirchknopf Gergő frontember Kaszás Kornél vendége volt a Győr+ Rádióban.

Nem először lépett fel az Ocho Macho zenekar városunkban, most azonban egy megújult bandáról beszélhettünk: csatlakozott hozzájuk basszusgitárosként Takács Roland Adrián (Kanóc), Ya Ou Feng Ferenc vokalista, valamint visszatért a zenekar korábbi trombitása, Csik Andor.

„Hiszek abban, hogy az elfogadás, a kompromisszumra törekvés sokat segít a problémák megoldásában, akkor szokott gond lenni, ha ez egyoldalú, ha a másik fél nem teszi oda magát, nem fogad el dolgokat. Ekkor nyilván egy kereszteződéshez érkezik a kapcsolat, ott dönteni kell” – gondolt vissza a nehéz időszakra Kirchknopf Gergő. S hogy mit okozott a váltás, az új felállás? Azt, hogy a banda nagy lelkesedéssel vágott bele szinte azonnal a zeneírásba. A frontember kifejtette, egy véletlen találkozáson ajánlotta fel Feng Ya Ou Ferencnek, hogy lenne-e kedve egyet próbálni a zenekarral, mert már fejben azon dolgozott, hogy az éneklés jobban meg kellene támogatni 2019-ben. A vokalista igen mondott, azóta pedig már túl vannak néhány közös bulin.

Kirchknopf Gergő azt mondta, a váltás után úgy érzi, mint mikor az asztalról lekerülnek ebéd után az edények és egy tiszta abroszt terítenek fel. Most nagyon jó együtt lenni, várjuk egymás társaságát, a próbákat, a koncertezést. Egy feltöltődés, lubickolás abban, amit az Ocho Macho jelent a számunkra. Ennek a hangulatnak az eredménye Az ég egy világon új dalunk is” – sorolta az énekes. Ennek stílusa, hangszerelése kicsit eltér az Ocho Machotól korábban megszokottól, de ez is a megújulás része. Kirchknopf Gergő szerint ki kell zökkenniük a saját komfortzónájukból, ez tartja őket frissen.

A dalhoz videóklip is készült, amit Indián rendezett. Eddig még nem volt közös munkájuk, mert korábban Tokaji Petivel dolgoztak, de úgy érezték, hogy most valami más rálátásra van szükségük. A 3 perces pörgős klip 14 órás munkából született, bemutatja az új tagokat, és a zenekar új arcát. Kirchknopf Gergő az előttük álló évre tekintve azt mondta, „2019-ben tudunk a zenével, zenéléssel foglalkozni, nem az egymás békítésével. Ez fontos, hiszen ezért vagyunk”. A lendület viszi a tagokat, írják az újabb dalokat, s úgy néz ki, hogy nagylemez lesz az év végére vagy még előbb. A banda naptára szépen telik fel: mennek Erdélybe, s különböző fesztiválokra. „Folyamatosan jelen leszünk” – ígérte Kirchknopf Gergő.

A teljes beszélgetést ide kattintva meghallgathatod!

Gy.P.
Fotó: programturizmus.hu