Üllői bravúr

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.09.29. 18:44

A Simple Női Liga 6. fordulójában az ETO FC csapata Üllőn aratott magabiztos győzelmet, amivel továbbra is százszázalékos teljesítménnyel áll a bajnokságban.

Nem mondhatni, hogy ideális körülmények között lépett az ETO FC a pályára, ám már az elejétől kezdeményezően játszottak.
A 4. percben már közel jártak a gólhoz, egy szép akciót követően Frajtovic lövése a kapufán csattant. Tovább folytatódott a győri fölény, a 17. percben Sali beadását White fejelte a kapufára. Három perccel később viszont már zördült a háló. Savanya baloldali beadását White fejelte a kapuba 0-1. A 35. percben White lépett ki a védők között, Tatai csak lerántani tudta a kapura törő győri csatárt, ám kisebb meglepetésre a játékvezető csak sárga lapot mutatott fel piros helyett. A büntetés azonban nem maradt el, hiszen a 22 méteres szabadrúgást Savanya a kapu jobb oldalába csavarta 0-2. A 40. percben tovább növelték az előnyt, Kern beadását a hosszún érkező Frajtovic fejelte a kapuba 0-3.
Fordulás után rögtön helyzetbe is került Dörnyei együttese, Kocsán nagy helyzetben azonban fölé emelt. Ezután is az Astra térfelén folyt a játék, több helyzetet dolgoztak ki, több szögletet is rúgtak, ám az újabb találatra a 77. percig kellett várni, amikor Savanya ívelt előre, és a hazai védők között kilépő Kocsán a kapust is kicselezve lőtt a hálóba 0-4. A 79. percben aztán megszületett a mérkőzésen a harmadik győri kapufa is, ezúttal Savanya bombája csattant a lécen. Egy perccel később újoncot avattak, a 17 éves akadémista, Bodri Brenda lépett a pályára, aki öt perccel később, élete első élvonalbeli mérkőzésén nagyon bátra lövésre szánta el magát és bombagóllal debütált az első osztályban.
Listavezető csapatunk az első perctől kezdve kézben tartotta az irányítást, szép támadásokat vezetve fölényes idegenbeli győzelmet aratott.

Dörnyei Balázs: – Tiszta fejjel magabiztosan hoztuk le a mérkőzést, fontos három ponttal gazdagodtunk. Örülök a győzelemnek, nem fog minden csapat nyerni az Astra pályáján.

Astra HFC – ETO FC Győr 0-5 (0-3)
Üllő, Városi Sporttelep. V.: dr. Hegyi (Jakab, Szabó L.)

Astra: Halla (Vidra 76’) – Pap, Szennai, dr. Tatai, Simon F., Kirschner (Szuja), Csolti, Szakonyi, Antalicz, Gelb, Angyal (Matyi). Vezetőedző: Dombó János.

ETO FC Győr: Bíró (Krizanova 46’) – Sali (Tóth S. 66’), Kovács L., Nagy F. (Jánosi 66’), Frajtovic (Németh V. 46’), Süle (Bodri 80’), Abambila, Kern, Savanya, White, Kocsán. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: White, Savanya, Kocsán, Frajtovic, Bodri.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #sport |