Nem ért célba a dohánnyal…

Győr+ Fotó: NAV
2024.09.30. 09:01

Tízezer forint ütötte volna a markát, ha célba ér az a férfi, akit harminc kilogramm adózatlan dohánnyal csíptek nyakon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében.

A pénzügyőrök egy magyar személyautót állítottak meg a kora reggeli órákban Baja egyik mellékútján. A járművezető meglehetősen idegesen viselkedett az egyenruhások láttán, ami kellő indokot adott arra, hogy átvizsgálják az autóját. A csomagtartót felnyitva rögtön előkerült a stressz forrása: 30 kiló fogyasztási dohány, fekete szemeteszsákokban. A sofőr azt mondta, hogy nem tudta, mit rejt a csomagtartója, tízezer forintot kapott a fuvarért, és a pénzért cserébe nem nézett a zsákok mélyére.

Az egyenruhások a 2,4 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A „futármeló” veszteséggel zárult, az elkövető közel 2,6 millió forint bírságra számíthat.

Felhívják a figyelmet, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. A dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság

Kapcsolódó témák: #NAV |