Magunk közt Pió Mártával

Herkely Ákos Fotó: Győr+ Rádió
2024.09.30. 09:25

Pió Márta kiváló televíziós, író, riporter kolléga életében a civil szervezetek mindig is óriási jelentőségűek voltak és ez így van mind a mai napig. Erről és sok más eseményről osztott meg lebilincselően egy órányit Herkely kollégának a Magunk Közt-ben vasárnap reggel.

Mikor megözvegyült belépett az Európai Borlovagrendbe.

Hamarosan lesz egy nagy ünnepség a EU lovagrend megalakulásának 40, a magyar konzulátus megalakulásának 20. évfordulóján, Budapesten. Amikor Habsburg Károly lett édesapja, az alapító Habsburg Ottó halála után a lovagrend protektora, és a beiktatáson békésen poharazott a lovagrend vezetőjével, Alfred Rákóczi Tombor Tintera úrral, együtt, szeretetben a Habsburg a Rákóczival, több, mint érdekes és értékes esemény volt. Ennek gyümölcse a Kantharosz.

Mártát hívták az Első Győri Lions Klubba, ahol ugyancsak fantasztikus programokon vehetett részt. A klub Pro Urbe Győr díjas lett, ezen az ünnepségen talált rá a férjére is. Felkérték, hogy segítsen az Én csak a szívemmel látok könyv szerkesztésében, ami hatalmas élmény volt.  Jelenleg egy nem akármilyen kutyáról ír, ezt szerkeszti.

Szóba kerültek a beszélgetésben hihetetlen témák: Pannonhalmi séta, kórusalapítás, októberi sárbogárdi vendégszereplés. Nagyon fontos újságíró kollégánk számára a civil élet, és sokat segít az embernek, hogy ne csak robotoljon, de élményei legyenek és átélhessen felemelő pillanatokat.

Kapcsolódó témák: #borlovag | #Magunk közt |