Dr. Dézsi: A legfontosabb az életben, hogy boldogok legyünk!

Az időseket köszöntötték a városházán

Földvári Gabriella Fotó: Ács Tamás
2024.09.30. 12:28

Az idősek világnapja alkalmából köszöntötték a szépkorúakat hétfőn a városháza dísztermében, ahol az önkormányzat nevében dr. Dézsi Csaba András mondott ünnepi beszédet, majd a városháza ezüstérmével ismerte el a nyugdíjasklubokban tevékenykedők munkáját. Végül az ünnepelteknek műsorral kedveskedtek a Győri Nemzeti Színház művészei.

Az idősek világnapját először 1991-ben rendezték meg az ENSZ kezdeményezésére, és azóta minden évben október 1-jén tartják. Célja, hogy felhívja a figyelmet az idős emberek tiszteletének és elismerésének fontosságára.

A győri önkormányzat nagyon büszke azokra, akik végigdolgozták az életüket, létrehozták azokat a gyárakat, azokat az intézményeket, amelyek mára Győr városát stabillá tették.” – kezdte köszöntőjét dr. Dézsi Csaba András. A polgármester beszélt arról is, hogy az önkormányzat mindent megtett azért, hogy a szépkorúak aktívan tölthessék mindennapjaikat, többek között az országban elsőként létrehozták a Győri Nyugdíjasklubok Házát. „Győr büszke a nyugdíjas társadalmára! – emelete ki a polgármester. 

„Azt kívánom, hogy egészségben, jólétben, fizikailag és szellemileg is aktívan töltsék nyugdíjasak éveiket! A legfontosabb az éleben pedig az, hogy boldogok legyünk” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

 A Győri Városháza Ezüst Emlékérmét vehette át: Ábrahám Jánosné (Csizmadia Éva Katalin), Balogh Imre, Bedő Jánosné, Boros Sándor, Csikár Mihály, Csúri Györgyné, Erki József, Ferecskó György, Frankó Ferenc, Garai Imréné, Fehér Imre,  dr. Hafenscherné Géczy Zita, Horgony József, Horváth Ernő Zoltánné, Horváth Istvánné (Csonka Mária), Káldy Zsoltné (Pammer Zsuzsanna)  Kovács Ferencné (Egyházi Etelka), Kovács Imréné, Kucsulán László Gábor,  Marton Jánosné, Mészáros Magdolna, Molnár Sándorné,  Obinger Ferenc, Petrőcz Bálint, Péter Lászlóné, Sokoray Józsefné, Sas Imréné (Ecker Zsuzsanna Erzsébet), Szabó József Gyuláné, Tamasits Ferencné, Tóth Miklósné,  Varga Béláné (Kozák Margit), Varga Zoltán, Verebély Ágnes.

A díjátadások után Molnár Ágnes és Nagy Balázs a Győri Nemzeti Színház művészei adtak ünnepi műsort az idősek tiszteletére.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #díjátadó | #idősek világnapja | #önkormányzat |