Puha Praclik napja

J. Kovács Andrea Fotó: Puha Praclik
2024.09.30. 18:45

Hatodik örökbefogadó napját tartja a Puha Praclik Egyesület szombaton az ETO Park Élményközpontban. A részletekről Rikovics Anita, az egyesület alelnöke tájékoztatta portálunkat.

Harminc cicával várjuk az érdeklődőket október 5-én, 14-18 óráig. A cicák kennelekben lesznek. Mindegyikük oltott, tesztelt, chippelt. Sőt, azok a cicusok, akik már elérték a megfelelő kort, ivartalanítva várják leendő gazdijukat. Ilyenkor minden ideiglenes befogadónk kihozza a védenceit. A kenneleken feltüntetik a cica nevét és a legfontosabb jellemzőit, tulajdonságait. Lehet kérdezni, beszélgetni, ismerkedni és simogatni. Az emberek szeretnek eljönni, nézelődni, s mi is örülünk, ha a megfelelő gazda és cica talál egymásra. Ha valakinek a szívéhez nő az egyik puhatalpú, akkor azonnal haza lehet vinni. Persze előtte alá kell írni az örökbefogadási szerződést.”

Rikovics Anita szerint a legfontosabb az, hogy megismerhetik őket az emberek, hiszen az egész csapat jelen van. Sokan csak azért keresik meg őket, hogy beszélgessenek velük. Olyan is előfordult már, hogy a látogatók a rendezvény után két-három nappal telefonáltak, meggondolták magukat, mégis szeretnének örökbefogadni. Az esemény az ismerkedésen túl jó alkalmat kínál az adománygyűjtésre. Legnagyobb szükségük alomra, jó minőségű konzervre és száraz tápra van, de mivel rengeteg mosó- és tisztítószert, valamint papírtörlőt használnak, így ezekből szintén jól jön az utánpótlás.

Az elmúlt napokban több jó hírt is kaptak a praclisok. Az egyik a NAV-tól érkezett.

Először el sem akartuk hinni, hogy idén 17.048.414 forint az adók 1 százalékából befolyt összeg, amit 1787 fő ajánlott fel számunkra. Tavaly 12.927.319 forint érkezett az 1 százalékokból a számlánkra 1689 adózótól. A városi önkormányzat szeptemberi közgyűlésén pedig 6 millió forint támogatást szavaztak meg egyesületünknek. Nagyon köszönjük mindenkinek a bizalmat”- mondta meghatottan az alelnök.

S hogy mire fordítják a pénzt? A legnagyobb részét orvosi költségekre és eledelre, valamint ivartalanításra. Utóbbi nagy kihívást jelent, éppen ezért az italcsomagolások visszaváltásából, a MOHU-n keresztül beérkező támogatásokat kizárólag ivartalanításra használják fel. Nem tűr halasztást a kifutók lefedése, felújítása. A családi házban élő ideiglenes befogadóknál ugyanis a cicák faházakban laknak, melyekhez kifutókat építettek, ezeket szeretnék időjárásállóvá tenni.

Kapcsolódó témák: #állatvédelem | #cicák | #Győr |