Dr. Dézsi: Győr helyzete stabil!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Győr+
2024.10.02. 12:00

Győr leköszönő polgármestere látogatott rádiónk stúdiójába, miután a városházán megtörtént a hivatalos átadás-átvételi procedúra szerda reggel. Dr. Dézsi Csaba András a műsorban ismertette, hogy stabil lábakon áll a város, jelenleg is rengeteg fejlesztési tervezet van a megvalósítandó beruházások között, de szólt arról is, milyen kihívások várnak rá a következő időszakban.

„Az átadás-átvétel tulajdonképpen egy adminisztratív dolog, ami a többi között a folyamatban lévő feladatokat rögzíti, a cégek helyzetét és a kötelezettségvállalásokat is tartalmazza. A város stabil helyzetben van, a rövid lejáratú bankbetét az 22 milliárd forint ami a város tulajdona, 7,2 milliárd forint van a bankszámlánkon, ami nincsen lekötve, vagyis összesen több mint 29 milliárd forint van a különböző számláinkon, továbbá 162 ezer euró. Nincsen 60 napon túli kifizetetlen számlánk, egyetlen hitelfelvételünk van, 297 millió forint, amit a Szalay úti bölcsőde fejlesztésére fordítottunk, de ezen felül 400 millió forintos kintlévőség is szerepel a tételek között” – sorolta a számadatokat dr. Dézsi.

Mint azt a találkozón elmondta, 9,8 milliárd forinttal vette át a várost, ezt sikerült tulajdonképpen megháromszorozni. „Az átadott dokumentum tényeken alapul, nagyon jó állapotban van a város, szó sincs arról, hogy csődben lenne” – emelte ki a leköszönő polgármester.

Fejlesztésekről szólva dr. Dézsi Csaba András kifejtette, hogy 52 folyamatban lévő beruházás van, ami tovább folytatódhat, minden lehetőség megvan arra, hogy töretlenül tovább fejlődjön Győr.

A Győr+ Rádió vendége hozzátette: felajánlotta segítségét az új polgármesternek, Pintér Bencének. „Az az érdekem, és a kötelességem, hogy Győr fejlődjön, mindig is büszke voltam arra, hogy győri vagyok. Remélem és úgy látom, hogy rendeződik a viszonyunk, az ügyvédeink is felveszik várhatóan a kapcsolatot, hogy az egymás ellen indult peres eljárásokat megszüntessük, hiszen fontos, hogy a munkáé legyen a főszerep!” árulta el dr. Dézsi.

Emlékeket idézve kifejtette, hogy korábbi polgármester-választáson is alulmaradt már, de egyáltalán nem tétlenkedik, ahogy annak idején felépítette a Szívcentrumot, most is szeretne új utakat találni. „Az egyetemen professzor vagyok, tudományos dékánhelyettes, az egészségügyi képzéseket szeretnénk tovább fejleszteni. Dr. Filep Bálinttal voltunk már a Semmelweis Egyetem rektoránál, dr. Merkely Bélánál, azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudja a két intézmény segíteni egymást” – tette hozzá dr. Dézsi, majd úgy búcsúzott: „Remélem minden győri megelégedésére szolgált az elmúlt négy és fél év!”

A teljes beszélgetés már visszahallgatható:

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #polgármester |