Nótával és ebéddel köszöntötték az időseket Csanakon

J. Kovács Andrea Fotó: O. Jakócs Péter
2024.10.03. 14:31

Teljesen megtelt a Bezerédj-kastély pincehelyisége csütörtökön, ahová a csanaki szépkorúakat hívták a hagyományos idősek napi rendezvényre.

A műsor kezdetére minden helyet elfoglaltak a meghívottak, akiket először a körzet önkormányzati képviselője köszöntött. Dr. Laczkovits-Takács Tímea beszédében úgy fogalmazott:

Hosszú évekre visszanyúló hagyománya van az idősek napi rendezvényeknek Ménfőcsanakon, hogy kifejezhessük a megbecsülésünket, tiszteletünket és köszönetünket. A hetven év felettieknek küldtünk meghívót és idén több mint kétszázan jelentkeztek. Sajnos volt olyan is, akit már nem tudtunk fogadni, mert betelt a terem. Ez az esemény meghatározó a városrész életében, ezért nagyon készülünk rá. Az idősek rengeteg mindent megtapasztaltak és sokkal bölcsebbek nálunk. Nekünk, fiatalabbaknak fontos kötelességünk, hogy mindig segítsük őket és ne csak ezen a napon figyeljünk rájuk, hanem egész évben.

A többedmagával érkező Horváth Jenőné a Győr+ Média érdeklődésére elmondta:

„Itt Csanakon igazán megbecsülik a nyugdíjasokat. Minden évben, ilyenkor ősszel meghívnak bennünket erre a kellemes találkozóra, ahol műsort adnak a tiszteletünkre, utána kellemesen elbeszélgethetünk és még egy finom ebédre is vendégül látnak. Engem meghat ez a kedvesség és nagyon jólesik” – mondta portálunknak Katalin, aki szívesen vesz részt más programokon is. Így például rendszeresen jár tornára és szenior örömtáncra, hogy minél tovább megőrizhesse fittségét.

A megnyitó után Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László lépett a színpadra. A felvidéki nótapáros magyar nótákkal és régi slágerekkel szórakoztatta a közönséget. A program ebéddel és a délutánba nyúló beszélgetésekkel folytatódott.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #galéria | #idősek világnapja | #Ménfőcsanak |