Egy pannonhalmi kilátó lett az ország kedvence!

Győr+ Fotó: Aktív Kalandor Facebook
2024.10.03. 17:35

Ötödik éve gyűjtik Magyarország legjobb úti céljait az Év Kilátója és az Év Turistaháza kampányban. Idén a pannonhalmi Boldog Mór-kilátó hódította el az Év kilátója címet!

Egy kedvelt és csodaszép Győr környéki kirándulóhely, a pannonhalmi Boldog Mór-kilátó nyerte el idén az“Év Kilátója” címet.

A hírről a szavazást szervező Aktív Kalandor nevű honlap számolt be nem sokkal ezelőtt hivatalos Facebook-oldalán. Azt írták:

🥳 Pannonhalmi panoráma és bükki búvóhely: megvan az Év Kilátója és az Év Turistaháza!

📣 A Boldog Mór-kilátó és a Turistapark Szentlélek lett az ország kedvence!🤩

🔭🌳 A Pannonhalmi Bencés Főapátság épületével egy dombon áll a Boldog Mór-kilátó. A fák fölött körülnézve Pannonhalma és a róla elnevezett medence jelenik meg, távolabb pedig a Bakony északi vonulata látható, kelet felé pedig egészen a Vértesig láthatunk. A kilátó lábánál egy lombkoronaösvény is épült, ami 80 méternyi sétát kínál a fák lombjai között.

🏠 A Bükk egyik legszebb pontján, Lillafüredtől 13 kilométerre található Turistapark Szentlélek egy valódi komplexum.

Nem kell messze menni látnivalóért, a Látó-kövek kilátása vagy a bükkszentléleki pálos kolostor romja karnyújtásnyira van, de az ország egyik legromantikusabb fája, amely a Szerelmesek fája nevet viseli, is csak kőhajításnyira van az épületektől.

Kapcsolódó témák: #kilátó | #Pannonhalma | #verseny |