Szuper programok Győrben, október elejére

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2024.10.04. 12:49

A kulturális feltöltődésről kiállítások, irodalmi estek, az aktív kikapcsolódásról kerékpáros programok, madármegfigyelés és táncház gondoskodnak. Mutatjuk mi minden vár ránk Győrben a következő egy hétben!

A Püspöki Palotát tekinthetik meg október 5-én 13 órakor. Találkozó a Káptalandomb Toronykilátó bejáratánál. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Soós Gábor orgonahangversenyét hallhatják október 6-án 18 órakor a Szentlélek-templomban. A műsoron Bach, Buxtehude, Böhm, Scheidemann és Byrd művei szerepelnek.

Ékesség és jámborság – Zichy Ferenc győri püspök élete és kora címmel kiállítás-megnyitóra hívják az érdeklődőket október 7-én 17 órakor, a Győri Egyházmegyei Gyűjtemény időszaki kiállítóterébe. Megtekinthető 2025. szeptember 30-ig.

A Nyugdíjas Alkotók XV. kiállítása október 7-én 15 órakor nyílik a József Attila Művelődési Házban. A tárlat november 5-ig látogatható, hétköznap 10–16 óráig.

Madármegfigyelő kirándulásra várják az érdeklődőket Győrszentivánon október 5-én. Gyülekező: Győrszentiván, Kossuth Lajos Művelődési ház előtt 8 órától, együtt indulás a helyszínre. Program: Séta az őszi erdőben, madármegfigyelés, fajismeret-bővítés, az MME bemutatása Pannonhalmán az Arborétumban október 6 -án, találkozó 7:45-től az arborétum vár felőli bejáratánál. Program: madármegfigyelés, madárgyűrűzés.

„Ragadozómadarak természetvédelmi és vadgazdálkodási vonatkozásai” címmel tart előadást Haraszthy László ornitológus október 10-én 18 órától a Molnár Vid Művelődési Házban (Győr, Váci Mihály u. 3.,)  A belépés ingyenes.

Radnóti hite címmel tart irodalmi estet Baksa Kálmánné művészeti vezető, akinek vendége ezúttal dr. Reisinger János irodalomtörténész, kandidátus. A Rímes kávé összejövetele október 9-én 18 órakor kezdődik a Kristály étteremben (Bartók Béla út 9.) A rendezvény ingyenes.

„Dúdoló” Baba-mama klub énekes foglalkozás várja a babákat szüleikkel az Újvárosi Művelődési Házban keddenként 10–12 óráig.

Kosárfonó szakkörre várják az érdeklődőket az Újvárosi Művelődési Házban, keddenként 16.30–19.30 között.

„Minden nagynak apró a kezdete…’’ A Révai Miklós Gimnázium története a kezdetektől napjainkig címmel ismeretterjesztő előadást hallhatnak Szakácsné Szabó Anikó mesterpedagógus tolmácsolásában október 9-én 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében.

A Verslabirintus: Úton lenni vagy nem lenni című zenés-verses műhely október 11-én 18 órakor kezdődik az Új Akropolisz Filozófiai Iskola győri központjában. Regisztrálni a [email protected] címen lehet.

Élménygazdag kerékpártúrán vehetünk részt október 12-én 10.15 órai gyülekezővel (Jedlik híd, egyetem felőli oldal), a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat részeként. A Boglányi körön induló, 37 kilométeres túrán a Börcsi Tökfesztiválra látogat el a csapat.

Kultúra két keréken! – Győr Város II. Világháborús emlékei nyomában címmel tart kerékpáros előadást Fülöp Szabolcs segédkönyvtáros október 13-án 15 órakor. Regisztrálni a [email protected] címen kell.

Sarkadi Emőke és Szalai Zója Lili a Győri Tánc és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium tanulóinak Monachopsis című kiállítása nyílik október 11-én 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtárban. A tárlatot Székely Zoltán művészettörténész, múzeum igazgató nyitja meg. A kiállítás október 31-ig ingyenesen megtekinthető, hétköznapokon 13-16 óráig. Az ettől eltérő időpontban előzetes bejelentkezés szükséges.

Szüreti táncház “Mulatság” Kicsiknek és nagyoknak – Pusztai Boglárka és Zenekara a Rómer Házban október 11-én 19.30-tól  a Rómer Házban. Tánctanítás: Fabián Szabolcs Csutkó.

Kapcsolódó témák: #programajánló |