Szakmai napot tartott a Győri Egyházmegyei Karitász

Hatékony segítés a gyakorlatban

Győr+ Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász
2024.10.05. 21:52

„A segítségnyújtás mint professzió” címmel tartott interaktív foglalkozást József Imre, a Katolikus Karitász szociális ágazati csoportjának vezetője a Győri Egyházmegyei Karitász nemrég megrendezett szakmai napján.

A nap során az egyházmegye területéről érkező, mintegy 20 önkéntes csoportvezető előadó vezetésével betekinthetett a professzionális kríziskezelés és segítségnyújtás műhelytitkaiba.

A szakmai nap a 9 órai érkezés után közös imával vette kezdetét, majd a győri karitász-központ munkatársai átadták a szót József Imrének, aki interaktív csoportfoglalkozás keretében, a résztvevőkkel közösen tekintette át a plébániai önkéntes csoportok lehetőségeit, kihívásait és a lehetséges megoldásokat.

A közös munka során több ponton spontán tapasztalatcsere alakult ki, ami a szünetekben is folytatódott. Az előadó ezután a Katolikus Karitász LAK6 elnevezésű kríziskezelési programját ismertette, majd egy részletes esettanulmányon keresztül a csoportvezetőkkel együtt vette végig ezen támogatási forma helyi megvalósításának módját. A szakmai nap kötetlen beszélgetéssel és közös ebéddel zárult.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Kapcsolódó témák: #Győri Egyházmegyei Karitász |