Árvácskák pompáznak a közterületeken

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2024.10.06. 11:38

Tucatnyi színben pompázó árvácskákat ültetnek ki a napokban városszerte a közterületeken a Győr-Szol munkatársai.

Az előkészítő munkálatok részeként a kertészek fellazítják a talajt az ágyásokban, és gondoskodnak a megfelelő talajerő-utánpótlásról. A nyári virágok helyére olyan növények kerülnek, amelyek a téli fagyokat is átvészelik. Az árvácska kiültetése azért erre az időszakra esik, hogy legyen ideje megfelelően meggyökeresedni a keményebb téli fagyok előtt. Ehhez hasonlóan történik a hagymás növények gumóinak elültetése is, Kora tavasszal, a felmelegedés hatására kifejlődő virágok: a tulipánok, a nárciszok és a jácintok nyújtanak majd szép látványt a városban.

Az őszi-téli ültetések időszakában összesen több mint 33 ezer árvácska és közel 19 ezer darab virághagyma kerül a közterületre, a terekre, az utcai ágyásokba, a virágládákba. Összesen több mint tucatnyian végzik a a munkálatokat, egy meghatározott ütemterve szerint, amellyel, az esős időjárás miatt várhatóan csak kedden végeznek.

A belvárosból a nagy virágoszlopokat már elszállították, ugyanis a bennük lévő begóniák már nem nyújtottak esztétikailag szép látványt. Sok növényrongálás történt az elmúlt időszakban ezért a kisebb kerámia edényeket is beszedték már a belvárosból, ezek már a cég telephelyén várják, hogy jövő tavasszal újra beültessék őket szép virágokkal.

Kapcsolódó témák: #Győr | #győr-szol | #Győr-Szol Zrt. | #virágosítás |