Hét góllal a nyolc közé

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.10.06. 17:54

A Simple Női Kupa 4. fordulójában Budaörsön lépett pályára az ETO FC Győr női együttese, ahol magabiztos győzelmet aratott, így készülhet a következő körre.

A műfüves pályán rendezett mérkőzésen az első perctől a győriek játszottunk fölényben, ám az elején több helyzetet is kihagytak. A 18. percben aztán megtört a jég, Süle húsz méterről lőtt nagy gólt 0-1. A 22. percben egy szép akciót követően Savanya jobb lábbal bombázott a léc alá 0-2. A 30. percben Jánosi jobboldali beadását követően Savanya fejelt közelről a kapuba 0-3. A 35. percben Kern remek indítását követően White lépett ki a védők között és biztosan lőtt a hálóba 0-4. A 45. percben egy hazai védelmi hibát kihasználva Süle lőtt a kapuba 0-5. Fordulás után is folytatódott az ETO fölénye, az 52. percben Savanya remekül csavart a jobb felső sarokba 0-6. A záró mozdulat a 87. percben volt, amikor egy szép egyéni akciót követően Kovács L. talált a kapuba 0-7.

Az NB II Nyugati csoportjának listavezetője ellen nagy fölényben játszva, szép gólokat szerezve magabiztos győzelmet aratott Dörnyei Balázs együttese, így a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé kerültek.

Az együttesből ezúttal kilencen hiányoztak, viszont négy ifjúsági játékos is lehetőséghez jutott, Bodri, Ézsely, Halmai és Feil személyében. Utóbbinál érdemes kiemelni, hogy néhány hete töltötte be 15. életévét.

A csapat a követkető mérkőzését hazai környezetben a Szombathely ellen vívja.

Dörnyei Balázs: „Három célunk volt a mai mérkőzésünkön: magabiztosan továbbjutni, sérülés nélkül megúszni és a fiataloknak lehetőséget adni!”

Budaörs – ETO FC Győr 0-7 (0-5)
Budaörs, Városi Stadion. 200 néző. V.: Kalmár (Jávorka, Rigó).

Budaörs: Csapó – Sárosi, Szehofner, Proháczik (Galántai 61′), Oláh, Dénesová, Barna (Ladinszki 74′), Berencsi, Szűcs Á. (Kecskeméti 54′), Balázs-Hegedűs, Kajdy. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

ETO FC Győr: Borok – Jánosi, Kovács L., Nagy F. (Halmai 75’), Németh V., Kern, Abambila (Bodri 70’), Savanya (Ézsely 70’), Süle (Sali 46’), White (Feil 70’), Kocsán. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Savanya (3), Süle (2), White, Kovács L.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #sport |