Tizenhat tonna, de nem feketeszén, hanem hulladék!

P. Csapucha Adrienn Fotó: MekliZ Fotó
2024.10.07. 11:47

A Grabo sátor felújítását követően visszakerült régi, már megszokott helyére, azaz a sportlétesítmény parkolójába a kihelyezett, ideiglenes hulladékudvar Adyvárosban. Ide várták szombaton azokat, akik az őszi lomtalanítást követően szerettek volna megszabadulni feleslegessé vált dolgaiktól. Reggeltől, egészen délután 16 óráig segédkeztek a GYHG munkatársai a területen, természetesen a szolgáltatást ezúttal is ingyenesen vehették igénybe a győriek.

Hét állandó hulladékudvar működik a városban, mégis töretlen a népszerűsége az ideiglenes gyűjtőpontoknak, melyeket az akció idején, érvényes magyar lakcímkártyával bárki felkereshet.

Adyvárosban is szépen megteltek a konténerek az elmúlt hétvégén, Boncsarovszky Péter szerint nem véletlenül sikeres a kezdeményezés.

„Nagyon köszönöm Nagy Csaba ügyvezető segítségét, és a szolgáltató kollégáinak munkáját, figyelmességüket. Akadt tennivalójuk bőven, hiszen közel 270-en keresték fel a sátor szomszédságában elhelyezett szelektív gyűjtőket. Elértük a célunkat, összességében több mint 16 tonna hulladékot adtak le a győriek, ami azért is nagy eredmény, mert a körzetben sajnos többször probléma az illegális szemétlerakás” – mondta a Győr+ Média érdeklődésére az önkormányzati képviselő.

Tíz tonna lom, mellette építési törmelék, autógumi és papír is akadt az összegyűjtött hulladékok között.

„Nagyon felkészültünk erre az eseményre is, több mint 15 munkatársunk volt jelen a helyszínen, mindenkinek segítettek ki- és felpakolni, valamint mérlegelni. Kollégáim vitték a konténerekbe a szemetet, mindent megtettek annak érdekében, hogy kényelmesen és flottul vehessék igénybe a szolgáltatást a kilátogatók.

A következő ilyen kitelepülés október 12-én, Gyárvárosban, az ETO Park parkolójában lesz” – hívta fel a figyelmet Nagy Csaba, a GYHG ügyvezetője.

Kapcsolódó témák: #GYHG | #hulladékudvar | #lomtalanítás | #szemét |