Egyéves A FOGADÓ

Földvári Gabriella Fotó: Ács Tamás
2024.10.07. 12:31

Ötvenedik születésnapjára egy hölgy arra kérte a barátait, hogy ne lepjék meg őt semmivel, hanem azt a pénzt, amelyet az ajándékra szántak, adják össze, és A FOGADÓN keresztül juttassák el a rászorulóknak. Több mint 2 millió 125 ezer forint volt a szülinapi ajándékpénz, amelyből A FOGADÓ 14 családot tudott segíteni, akik többek között mosógépet, bútort, élelmiszercsomagot, valamint egészségügyi szolgáltatást kaptak. A FOGADÓ létjogosultsága elvitathatatlan – ez derült ki az adománybolt hétfőn tartott egyéves szülinapi ünnepségén.

„A FOGADÓ” névre keresztelt győri adománykezelő központ a Család- és Gyermekjóléti Központ, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, valamint az Audi összefogásával jött létre. Az országosan is egyedülálló kezdeményezésnek hála már egyéve első kézből kapnak támogatást helyben a rászorulók.

Rákosi-Tóth Rita, a Család-és Gyermekjóléti Központ igazgatója az ünnepségen felidézte: egy év alatt 953 családot tudtak támogatni 4269 alkalommal, ami azt jelenti, hogy minden munkanap 17 adománykiadás történt. 735 alkalommal nyitották ki az adománybolt ajtaját a magánfelajánlók és 570 alakommal hívták A FOGADÓ telefonját, hiszen fontos, hogy mielőtt adományozunk, hívjuk fel őket és kérdezzük meg, mire van szükség, vihetjük-e az általunk felajánlani kívánt dolgokat.

Három sikeres kampány zajlott A FOGADÓBAN, tavaly ősszel pelenkát gyűjtöttek, tavasszal tisztítószereket, nyáron pedig az iskolakezdéshez szükséges holmikat.

Tóth Péter kabinetfőnök az ünnepségen megköszönte az adománybolt munkáját, a működtetők szakmaiságát, amelyet követendő példának tart. A kabinetfőnök maga is jó példával járt elől, pelenkát adományozott.

A hétfői születésnapi ünnepség keretében két rászoruló családot ajándékokkal leptek meg.

A FOGADÓ nyitvatartása: H: 16.00-18.00, Sz: 13.00-15.30 P: 10.00-13.00
Cím: Kodály Zoltán utca 31/A
Telefon: +36 20 514 2457

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Korábban a témában: