Cserfes kérdések, meglepő válaszok: győri tenisz tehetségekhez látogatott Babos Tímea

P. Csapucha Adrienn Fotó: Marcali Gábor
2024.10.10. 11:43

Felhőtlen délutánt tölthettek el a Rába ETO Tenisz szakosztályának fiataljai szerdán, mikor is a párosban többszörös Grand Slam-torna győztes, de egyéniben is szép karrierrel büszkélkedő Babos Tímea látogatott Győrbe. Timi a közvetlen beszélgetés során elmondta, hogy mikor lépett először teniszpályára, de elárulta azt is, hogy a leghíresebb név a telefonkönyvében kétség kívül Novak Djokovicé.

Az autópályán zajló munkálatok miatt több mint két és fél órás utazás után érkezett a fővárosból Győrbe Babos Tímea, aki mindig szívesen látogat városunkba. Már csak azért is, mert édesapja Babos Csaba idén április óta a Rába ETO edzői gárdáját erősíti, nem is akárhogyan.

Feszes szigorát, dicsérő szavait és megkérdőjelezhetetlen szakmaiságát nemcsak a győri gyerekek szeretik, Timi is rendszeresen keresi fel édesapját, ha egy igazán tempós tréninggel kíván felkészülni az előtte álló megmérettetésekre.

Most sem volt ez másként, de a sportoló a kellemes őszi délutánon a klub ifjú reménységeivel is szeretett volna találkozni. Így az izzasztó edzés után jöhettek az izzasztó kérdések, először kissé megszeppenten fogadták vendégüket a teniszpalánták, de gyorsan feloldódtak, és pár perc után már záporoztak is a cserfes kérdések a sztárnak.

Timi elmesélte, hogy 9 éves volt, mikor először ütőt ragadott, előtte több sportágban is kipróbálta magát, így úszott is, de végül egyértelművé vált, hogy a tenisz az igazi szerelem.

A sikerekért meg kellett küzdeni, a párosban háromszoros világbajnok, négyszeres Grand Slam-tornagyőztes, háromszoros junior Grand Slam-tornagyőztes és ifjúsági olimpiai bronzérmes, kétszeres olimpikon ma is szívvel-lélekkel készül és küzd a versenyeken. Ez pedig kiváló inspiráció, jó példa a gyerekeknek.

Milyen autód van? Szereted az állatokat? Ki a kedvenc „teniszesed”? – érdeklődtek a gyerekek, de voltak olyan felvetések is, melyek mosolyt csaltak Timi arcára, például az, hogy magánrepülővel jár-e a tornákra.

„Turistaosztályon utazok, hátul, a 35. sorban, általában egyedül, és a diplomata várót sem használom” – mesélte nevetve Babos Tímea.

Kiderült az is, hogy bár nem végzett egyetemet, négy nyelven perfekten beszél, ráadásul most vágott bele az ötödikbe. Édesapjára büszkén tekintve hozzáfűzte, hogy a legnagyobb támogatója a mai napig a családja, mindent nekik köszönhet.

Egy igazi „focista” kérdést is Timinek szegeztek, mégpedig azt, hogy ki a leghíresebb személy, akinek a száma szerepel a telefonkönyvében. „Bár most Medvegyev a kedvenc teniszezőm, mert iszonyú jófej, mégis Novak Djokovic az egyik legnagyobb ikon számomra, nos az ő száma éppen megvan” – nevetett a kiváló kvalitással bíró sportoló.

Közvetlensége és kedvessége elbűvölte a gyerekeket, akik rajzokkal, meglepetésekkel készültek kedvencüknek, de a Rába ETO kis büszkeségei sem maradtak ajándék nélkül, hisz Csaba bácsi és Timi rengeteg ajándékkal érkezett az – ahogy a gyerekek fogalmaztak – egyik legjobb edzésre.

Persze a közös szelfi sem maradhatott el, végül pedig a klub nevében Szombati-Serfőző Eszter szakosztályvezető mondott köszönetet Babos Tímeának azért, hogy felejthetetlenné tette a győri gyerekek kicsit sem hétköznapi, szerdai tréningjét.

Babos Tímeával exkluzív interjút is készítettünk, melyet a napokban olvashatnak majd itt, a gyorplusz.hu-n.

Kapcsolódó témák: #Rába ETO | #tenisz |