Programajánló

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.10.11. 13:35

Heti programajánlónkban mutatjuk a győri kikapcsolódási lehetőségeket.

Országszerte, így Győrben is Rotary stroke-megelőzési délelőttöt tartanak október 12-én 9 és 13 óra között a MOD Zrt. székhelyén, ahol szakmai előadásokkal, „HŐS” képzéssel, prevenciós szűrésekkel és tanácsadással várják az érdeklődőket, valamint egy kerékpáros túrán is részt vehetünk.

Országos Lengyel Kórustalálkozó lesz október 12-én 14 órakor a SZE Apáczai Csere János Karának dísztermében.

Humor a magyar népköltészetben címmel tart előadást az Egyetemi Sportcsarnokban dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató október 14-én 10 órakor.

Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató, az Ecker-hagyaték tulajdonosa tart ismeretterjesztő előadást október 14-én 18 órakor a Bezerédj-kastélyban Ecker János, egy ménfői lokálpatrióta címmel. Az előadás előtt 17 órakor lehetőség nyílik az Ecker-villa megtekintésére is.

A Valami madarak című magyar játékfilmet láthatják október 15-én 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtárban.

A Beszélgess Velem! programsorozat keretében prof. dr. Friedler Ferenc érkezik október 17-én 17 órakor a SZE Új Menedzsment Campus konferenciatermébe Pió Mártához. A beszélgetés témája: Optimalizálhatók az élet problémái? A program regisztrációhoz kötött (beszelgessvelem.com).

Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Pink futás és séta elnevezésű rendezvényt október 20-án 14 és 16 óra között az Aranypart II. Kultúrstrandon.

Könyvklub. Október 14-én 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtárban José Saramago: Káin című művéről beszélgethetnek. Moderátor: Galambos Krisztina könyvtáros. A részvétel könyvtári tagsághoz kötött.

Hazád és anyanyelved címmel Győr-Moson-Sopron vármegyében született 1956-os emigráns költőkről, Tűz Tamásról, Sulyok Vincéről és Horváth Elemérről tartanak megemlékezést október 17-én 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtárban.

A KÉSZ és a Bencés Diákok Győri Egyesülete hívja az érdeklődőket Áldozó Istvánnak, a GYMS Vármegyei Levéltár főlevéltárosának Giesswein Sándor, a hazai kereszténydemokrácia megteremtője című előadására október 17-én 17 órakor a SZE Apáczai Karának Dr. Barsi Ernő Termébe.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #Győr | #programajánló |