Rotary stroke megelőzési délelőtt

Szöveg és fotó: Németh Boglárka
2024.10.12. 11:58

Stroke megelőzési délelőttöt tartott a Rotary Club Győr és a Győr Rába Rotary Club a Magyar Stroke Társaság Győri Szervezete, az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezetének támogatásával a Mod Zrt. székhelyén, szombat délelőtt.

A rendezvény egy kerékpáros csoport közös startjával indult, a lelkes tekerők Sokorópátka felé vették az irányt, ahol az ottani búcsúba csatlakoznak be. A Mod székhelyén pedig egészségügyi mérések várták az érdeklődőket. “Azt gondoltuk, hogy Győr van akkora város, hogy nem maradhat ki ebből az országos kezdeményezésből. Klubunk átlagéletkora sajnos 60 év felett van, így mi is nagyon fontosnak tartjuk, hogy a stroke jeleit időben felismerjük, tudjunk időben lépni, erről szól ez az egész délelőtt.”- hangsúlyozta Kottán Péter, a Győr Rába Rotary Club soros elnöke, aki arról is beszélt, hogy a helyszínen véroxigénszint, vérnyomás és testtömeg index mérés áll rendelkezésre.

Dr. Papp Magdolna háziorvos tehát az alapvizsgálatokat végezte el, majd az érdeklődők részesei lehettek egy kerekasztal beszélgetésnek, ahol a Magyar Stroke Társaság orvos tagja mondták el a legfontosabb tudnivalókat. 

A vállalkozó kedvűek a mentősök segítségével az úgynevezett „HŐS” képzésben részesülhettek. 

Az országos, így a győri kampány célja tehát, hogy a következő három évben minél több ember megismerje a Stroke tüneteit, és segítségükkel a betegek időben megfelelő ellátást kapjanak.

Kapcsolódó témák: #egészségmegőrzés | #Rotary Club | #stroke |