ETO FC Győr: Újabb győztes csata

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.10.12. 18:17

A Simple Liga hetedik fordulójában, magabiztos győzelmet aratott a nyugat-dunántúli rangadón, az ETO FC női labdarúgócsapata.

ETO FC Győr – Viktória FC Szombathely 4-0 (3-0)
Győr, 200 néző. V.: Kovács F.

ETO: Krizsan (Borók, 46. p) – Jánosi, Kovács L. (Németh V., 46. p), Nagy F. – Kern (Vachter, 46. p), Abambila, Savanya (Laposova, 88. p), Süle (Bodri, 88. p), Sali – Kocsán, White. Edző: Dörnyei Balázs.

Viktória: Schvirján – Csáki, Kovács V., Pintér – Nagy D., Németh M. (Győri, 78. p), Gravencz (Czakó, 72. p), Kis A., Varró – Kiss-Lantos, Hécz (Csejtei, 68. p). Edző: Hérincsné Markó Edina.

Gsz.: Kocsán 2, Kovács L., Savanya. 

Már a 8. percben megszerezte a vezetést az ETO, Kovács L., egy 22 méteres szabadrúgást követően, remekül csavart a jobb alsó sarokba. 1-0. A 17. percben növelhette volna előnyét a győri együttes, hiszen Salit buktatták a tizenhatoson belül, ám a jogosan megítélt büntetőnél Kocsán lövését Schvirján kivédte. A 37. percben Süle remek cselek után, jobbról adott középre, és a jó ütemben érkező Savanya 10 méterről, jobbal, a kapus jobb oldalába lőtt. 2-0. Nem sokkal később, a 40. percben, White bal oldali beadására Kocsán robbant be, és közelről a kapuba lőtt. 3-0.

Fordulás után is a ETO játszott fölénybe, de az újabb találatra a 70. percig kellett várni, amikoris egy szöglet után kipattanó labdát Sali emelt vissza a kapu elő, és Kocsán, a kapust megelőzve fejelt a hálóba. 4-0. A 73. percben, a hosszú sérülés után visszatért gólkirálynő, Vachter, White-től kapott remek labdát, ám 10 méteres lövése a jobb oldali kapufán csattant. A 82. percben aztán Sali kitűnő beadása után, újra Vachter kerül nagy helyzetbe, de a kapu mellé helyezett. A hajrában Laposova Tamara személyében, újoncot avatva, egy újabb akadémista lépett pályára az ETO-ban.

Közepes iramú és színvonalú mérkőzésen, a győri győzelem egy percig sem forgott veszélyben, így az ETO sikeres főpróbát tartott, a jövő heti, FTC elleni rangadó előtt.

Dörnyei Balázs: Inkább küzdelmes, mint sem szép mérkőzés volt, amelyen viszont végig a kezünkben tartottuk az irányítást, és a kidolgozott helyzetek alapján, nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna.

Héricsné Marko Edina: Új csapatot építünk, türelmesnek kell lennünk. A lányok nagyot küzdöttek, de a minőségi különbséget nem sikerült eltüntetnünk.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |