Boogie Woogie szólt Győr kedvelt helyszínein – klippremier a Győr+ Médiában, kulisszatitkokkal!

Havassy Anna Katalin
2024.10.13. 18:10

A győri Dániel Balázs Trió a hazai és a nemzetközi boogie woogie élet meghatározó zenekara már hosszú-hosszú évek óta. A tagok lokálpatriotizmusa nem titok, a nagy sikerű Boogiefesztet is mindig Győrben tartják meg. Most pedig úgy gondolták, egy igazán hazai klippel jelentkeznek, amelyet a médiában először nálunk láthatnak és hallgathatnak!

Imázs-klipnek is beillene az a videó, amelyet a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió forgatott még a nyáron, ugyanis a forgatási pontok mindegyike jellegzetes győri helyszíneken zajlott. A felvételt október 13-án, 18:00 órától tekintheti meg a nagyközönség. A részletekről, kulisszatitkokról Dániel Balázzsal, azaz Mr. Firehanddel beszélgettünk.

„Már régebb óta szerettünk volna egy olyan klipet, amely nem koncert-körülmények között készül és nem a színpadon vagyunk. S mivel szeretünk Győrben élni, úgy gondoltuk, hogy legyen a város a forgatás helyszíne. Megbeszéltük Koch Barnabás dobossal és Zink Ferenc nagybőgőssel, hogy melyek lesznek azok a helyek, ahol a triónk zenél, s belevágtunk!” kezdte a trió névadója, Dániel Balázs, aki egyébként a boogie woogie zongoristák között a legjobbak közé tartozik, nemzetközi szinten is.

„A dal, melynek címe „Boogie In The City”, a kliphez készült. Egy vidám, könnyed dalt írtam, amiről úgy éreztem, hogy illik ehhez a képi világhoz. Összesen 11 helyszínen jártunk az 1 napig tartó forgatás során, amely naná, hogy az egyik legmelegebb nyári napra esett…” – emlékezett mosolyogva Balázs.

A klip egyébként a Széchenyi téren indul, majd következik a Kenyér köz, a Jedlik Ányos utcai Szódásszifon szobor, a Dunakapu téren található Pulzus szobor, a Móricz Zsigmond rakpart, a Baross utcai Csónakos szobor, a Radó-sziget, az ágyuk, a Bécsi kapu tér végül pedig a városháza előtti tér és a meglepetés helyszín, amelyre majd mindjárt részletesen is visszatérünk…

„Persze voltak segítőink is, akiknek nagyon köszönjük a közreműködést! A helyszíneket úgy osztottuk el, hogy van, ahol mindhárman zenélünk, és van, ahol csak szólóban szerepelünk. A Radó-szigethez én személy szerint ragaszkodtam, hiszen szép emlékek kötnek hozzá: amikor kisgyerek voltam, még minden vasárnap volt élő zene a Zenepavilonban, édesapámmal pedig mindig kimentünk meghallgatni az aktuális előadást. Szóval ott a zongora és én vagyunk csak láthatók.” – mondta a Mr. Firehand művésznévre hallgató zenész, majd azt is elmesélte, hogy a győriek és a turisták is őszinte érdeklődéssel fogadták a rögtönzött utcazenét.

„Voltak, akik érdeklődve hallgattak minket, voltak, akik megtapsoltak, sőt, még az is előfordult, hogy némi pénzt is kaptunk, mert tényleg azt hitték, hogy utcazenészek vagyunk!” – mesélte Balázs, majd azt is hozzátette, hogy bizony megerőltető volt a rekkenő hőségben a sok forgatási helyszín. Ám a zenészek nem véletlenül kreatív emberek: Barna például egy kis strandkocsit is bevetett, hogy abban húzza a dobokat és a cintányért egyik helyről a másikra.

S ha már a kreativitásnál tartunk, akkor térjünk is át a klip záró helyszínére, amely nem más, mint a városháza tornya, amivel kapcsolatban nem nagy bátorság kijelenteni: zongora, dob és a nagybőgő még nem járta meg a csigalépcsőit. Ám ha a srácok egyszer valamit kitalálnak…

Aki ismer, tudja, hogy meglehetősen precíz ember vagyok. Így mindent pontosan megszerveztem, hogy összejöjjön a forgatás fent. Gondolok itt a megfelelő engedélyek beszerzésére, ami kiterjedt a drónengedélyekre is. Utána felmentem a toronyba és mindent lemértem: a lépcsőfordulókat, az ajtót, fent a helyet, az ablakot. Igazából felfértünk, de cipőkanállal. Egy nagybőgőt és egy zongorát felvinni azért nem volt egyszerű, de a segítőink előtt itt is le a kalappal! Nekem muszáj volt felülnöm az ablakba, mert máshogy sehogy sem látszódott volna a zongora. Szóval nem volt egyszerű mutatvány, meg persze a naplementét is meg kellett várnunk, hogy minden jól nézzen ki. Ha ez nem lett volna elég, kétszer kellett megismételni a fenti felvételeket, mert a drónengedélyek nem jöttek meg a forgatási napra. Ám azt semmiképp sem szerettük volna kihagyni, mert azért úgy gondolom, nagyban hozzátett a látványhoz. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, bár tényleg megerőltető nap volt.

Reméljük, hogy dal és a klip is tetszeni fog mindenkinek, s nem csak a győrieknek. A Boogie in The City pedig egészen biztosan a novemberi 16. Boogiefeszten is felcsendül majd…” zárta Dániel Balázs, a virtuóz boogie woogie zongorista, a trió vezetője, akire nem véletlenül büszkék nem csak város-, hanem országszerte is.

A Boogie In The City már látható és hallható, a médiában elsőként a Győr+ Online felületén:
Kapcsolódó témák: #Dániel Balázs | #szórakozás | #zene |