Állatok világnapja a menhelyen

Németh Boglárka Fotó: Ács Tamás
2024.10.13. 13:03

Vasárnap tartja az állatok világnapi nyílt napját a Győr Állatmenhely. Ez alkalomból hosszabb sétáltatási idővel, fotósarokkal, kvízekkel és finomságokkal várják az állatbarátokat.

Már délelőtt nagy volt a nyüzsgés a menhelyen, ahol kicsik és nagyok közösen ünnepelték az állatokat. Nagy Péter, a menhely vezetője, az Emberek az Állatokért Alapítvány kuratóriumi tagja a Győr+ Médiának elmondta, hogy hálásak az időjárásért és remélik sokan örömüket lelik majd a mai napban. “Nagyon sokan érkeztek már most, lehet sétáltatni is, a játékokat is úgy terveztük meg, hogy állattartással, az állatok egészségével kapcsolatos kérdések legyenek, hiszen ma róluk emlékezünk meg. Sok kutyus ma akár többször is sétálhat, ami nagyon ritka.” – tájékoztatott a vezető, aki arról is beszélt, hogy lehet ma érdeklődni az örökbefogadásról is, ami egy hosszabb folyamat és több alkalmas ismerkedés előzi meg a végleges otthonba költözést. Nagy Péter az új betegkezelő épületet is bemutatta, ahol a kis lábadozó négylábúakat helyezik majd el, ez egy mindennel felszerelt épület, ahol padlófűtést biztosítanak az állatoknak. 

Az állatok világnapja alkalmából tehát egész nap várják az állatbarátokat játékokkal, finomságokkal és cuki kutyákkal és cicákkal. A résztvevők közül sokan már korábban örökbe fogadtak, de folyamatosan visszajárnak, van, akinek pedig nincs lehetősége állatokat tartani, így egy-egy ilyen alkalmon élvezi, hogy a kutyákkal és macskákkal lehet. 

Kapcsolódó témák: #állatok világnapja | #Győri Állatmenhely |