Diabétesz Világnap a kamarában, majd séta a városban!

Herkely Ákos Fotó: Győr+
2024.10.14. 08:51

Hanczné Mező Edina és Szarvas Krisztina a Patrónus Lions Club Győr alapítói számoltak be egy minden évben megrendezésre kerülő eseményről vasárnap reggel a Magunk Köztben.

November 3-án 4. alkalommal Diabétesz Világnapot, konferenciát szervez a Megyei Diabétesz Egyesület, a Patrónus Lions Club Győr partnerségével. A program helyszíne a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (9021 Győr, Szent István u. 10/a.)

A régióból felnőtt diabéteszeseket, valamint diabéteszes gyermekeket és szüleiket is várják a programra. Délelőtt és kora délután konferencia jelleggel szakmai előadások lesznek a témában prominens előadók tolmácsolásában.

A hangsúlyt a megelőzésre kell helyezni, a helyes életmód és a kívánatos kezelési módok ismertetésével. Több betegszűrést is szerveznek a résztvevők részére: Szemfenék szűrés, vércukor, koleszterin-szint mérés, boka és kar index mérés, diabéteszes lábszűrése.

Néhány nappal később, november 10-én pedig jön a Diabétesz sétány! Négy állomás, négy fellépő műsor lesz 15 és 17 óra között. Az első állomás a Baross út elején, két vendéglátóhely között az Optika üzlet előtt. A fellépő maga is cukros, a „Színpadra Fel” tehetségkutatóban feltűnt ifjú tehetség Őri Dávid, művésznevén Dave Koma Dave. A második állomás a Baross út közepe a csónakos szobornál lesz, szintén fiatal győri tehetségek a „Brünettes”,  Bálind Kata és Edvi Dalma műsora hallható, látható. Harmadik állomás a Baross út végén, a Király utca kereszteződésénél lesz kialakítva, ahol a „Dressing Room” zenekar, a Győri Nemzeti Színház művészei,  Jáger András és Szabó Balázs varázsolnak. Negyedik állomás a Dunakapu tér és Szentháromság közötti szakaszon keresendő, itt a Rock Műhely zenekar várja majd a nagyérdeműt. Akik végig járják az összes helyszínt meglepetés ajándékot kapnak.

Minden programra várják a diabétesszel élőket családjukkal, a betegséget megelőzni kívánókat, valamint az egészségtudatos életmódot folytatók megjelenését és aktív részvételét.

A teljes beszélgetés már visszahallgatható: