Összefognak, vállalkoznak, inspirálnak!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.10.15. 17:45

Együtt könnyebb! - lehetne ez a mottója azoknak a sikeres nőknek, akik vállalkozóként már bizonyítottak az életben, most pedig közös összefogással, egy csapatként tekintenek a jövőbe. Megalakult ugyanis a VOSZ Női Vállalkozói Szekció Győr-Moson-Sopron és Vas Vármegyei Csoportja, ez alkalomból a győri Hangbázisban találkoztak kedden a szervezethez csatlakozó hölgyek. A jó hangulatú programon már érezhető volt, hogy tudással és tapasztalattal felvértezve, egy inspiratív közösség tesz céljaik eléréséért és álmaik kiteljesedéséért.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-ben hívta életre a Női Vállalkozói Szekciót, az elmúlt két év alatt pedig már szinte az összes vármegyében alakult csoportja a szervezetnek.

A Győr-Moson-Sopron és Vas Vármegyei közösség indulásával a 12. és a 13. csoportot jelenthetjük be, ami számunkra is példaértékű és örömteli. Nagyon büszkék vagyunk az eddig elért sikerekre, köszönjük mindazok támogatását, akik valamilyen szerepet vállaltak ebben” – fogalmazott a rendezvény kezdetén Gláser-Katona Zsuzsanna a szekció társelnöke.

Gláser Tamás vette át a szót, a VOSZ Ellenőrző Bizottságának alelnöke elárulta: felesége régóta szerette volna ha valamilyen formában teret kapnak a szebbik nem képviselői, és ahogy azt a példa is mutatja ténykedésük nem volt hiába, már most 14 kompetenciaterülettel rendelkezik a szekció.

„Csak a közösségi médiában három hónap leforgása alatt több mint 5800 női vállalkozó követővel gyarapodtunk, ez egy nagy visszaigazolás, hogy érdemes folytatni a munkát. Ehhez kívánok sok sikert Önöknek a két vármegyében” – ismertette Gláser Tamás, egyúttal megköszönte Obertolné Horváth Tímeának, hogy vállalta az új csoportok koordinálását, vezetését. „Egy olyan szakemberre volt szükségünk, aki jó beszédkészségű, vagány, egy kicsit vak, egy kicsit csibész és jó vállalkozó, mindeközben segítőkész és simulékony” – méltatta az alelnök a Győri Nők a Városért kurátoraként is ismert Obertolné Horváth Tímeát.

Köszöntőjében Türk Árpád is egyetértett abban, hogy egyedülálló és úttörő a szekció, mint mondta, egy családban is a nők tudnak otthont teremteni igazán, nincs ez másként az üzleti életben sem.

A VOSZ Vas Vármegyei Szervezetének alelnöke hozzáfűzte, egy virágzó együttműködés indul a mai nappal, a szereplők összeadják tudásukat, együtt készülnek a női vállalkozói és munkáltatói kihívásokra.

Dr. Kovács Péter a keddi találkozón úgy vélte, önmagában már az örömteli, hogy országosan egyre több hölgy áll a cégek, társaságok élén. „Annak idején Margaret Thatcher is azt mondta: ha azt akarod, hogy valamit elmondjanak, akkor azzal bízzál meg egy férfit. Ha azt akarod, hogy valami el is legyen intézve, akkor arra kérj meg egy nőt. Ez a klub is egy kedves, ám tettre kész társaságnak ígérkezik” – mondta humorosan a hölgyek felé fordulva a Győr-Moson-Sopron Vármegyei VOSZ elnöke, és rámutatott, fontos, hogy Demján Sándor gondolatisága is teret kap a női szekcióban, hiszen a sikeres üzletember neve, örökös tagságával, mára teljesen összeforrt a VOSZ-szal.

„A vállalkozók nemcsak önmagukért, hanem a szűkebb és tágabb környezetükért is tevékenykednek. Kíváncsian és bizakodva várom az együttműködés lehetőségét a szekcióval, a hölgyekkel” – zárta beszédét dr. Kovács Péter.

Obertolné Horváth Tímea örömmel vállalta a felkérést, hogy a most megalakult csoportok vezetője legyen. „Egymást segítve kell vállalkozásainkat fejleszteni. Vállalkozók, vállalati felsővezetők a tagjaink, akik valahol küzdenek a vezetői magánnyal, ezt kell nekünk feloldani, szebbé, jobbá, és könnyebbé tenni az életünket, hogy a család és a munka mellett legyen időnk önmagunkra is” – mondta Tímea, majd munkájából adódóan egy Armani-idézettel búcsúzott: „A siker nem az, ha feltűnést keltesz akkor, amikor belépsz valahová, hanem az, ha majd emlékeznek rád, mikor már elmentél.”