Veretlen maradt az ETO KC

Győr+ Fotó: gyorietokc.hu
2024.10.16. 19:03

A Győri Audi ETO KC 2024. október 16-án, szerdán a Vasas vendége volt a K&H női kézilabda liga 6. fordulójában. A több fiatal akadémistával pályára lépő győriek már az első félidőben nyolc góllal vezettek (11–19), végül pedig magabiztosan, 40–26-ra nyertek.

A rendkívül hosszú bresti túra után könnyebb feladat várt a csapatra, hiszen a lányoknak ezúttal csak a fővárosig kellett buszozniuk. Per Johansson vezetőedző a franciaországi összecsapáson sok játéklehetőséget kapó játékosok közül többeket pihentetett, így a Vasas ellen ezúttal ismét a fiatalok kerülhettek főszerepbe – csapatunk a Győri, Hovden, Housheer, Blohm, Dulfer, Jörgensen, Fodor Csenge felállásban futott ki a pályára.

Az első percek a kapusokról szóltak, aztán az angyalföldiek kezdték meg a gólgyártást, amire Fodor Csenge, Hovden, majd Dulfer válaszolt, a 6. percben pedig már az előny is hozzánk került (3–4). Apróbb pontatlanságok mindkét együttes játékába csúsztak, így nem ez volt a találkozó leggólgazdagabb szakasza, de kedvenceink apró lépésekkel fokozatosan növelni tudták a különbséget (14. p.: 5–10). Időt is kértek a hazaiak, de Győri védéssel, Hovden és Fodor Csenge pedig újabb góllal jelentkezett. Mindenesetre a hazaiak részéről is érkezett válasz, így a különbség érdemben nem növekedett (22. p.: 7–13). A hajrában aztán Brattset Dale állította megállíthatatlan feladat elé a piros-kékeket – sorozatban négyszer talált be, ezzel először lett tíz közte (29. p.: 9–19), de ebből a Vasas a szünetre két gólt ledolgozott.

A második félidőt 19–11-es vezetésről kezdtük, de gyorsan „megsorozta” Balog kapuját a néhány perc alatt négy gólt szerző Hovden (35. p.: 13–23). Nem sokkal később épp az ő közreműködésével szerzett gólt kínaiból Jörgensen (14–27), ami talán a meccs legszebb pillanata volt, majd Blohm percei következtek a fővárosiak szellős beálló körüli védekezésének köszönhetően (45. p.: 19–32). A következő öt percet még úgy is 3–1-re nyerték a zöld-fehérek, hogy több lerohanás végén Balog kapus volt a labda végállomása (50. p.: 19–35). A végjáték kezdetén – az első játékrészben betaláló Rédecsi után – Keceli-Mészáros is szép gólt szerzett, de az angyalföldi csapat folyamatosan be-benézett a tizenötgólos differencia alá (55. p.: 24–37). Az utolsó percekben Győri lábbal védett hetest, majd még kétszer Keceli-Mészáros villant, az ETO pedig magabiztosan, 26–40-re győzött.

A győri lányok legközelebb 2024. október 19-én, szombaton 18 órától a dán Odense csapatát fogadják az Audi Aréna Győrben.

REAKCIÓ
Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője:
 – Elég idős vagyok hozzá, hogy ismerjem a Vasas történelmét, az 1982-es BEK-győzelmük óta. Fel is hívtam rá a csapat figyelmét, hogy nagy multú ellenféllel találkozunk. Az elmúlt két hét nehéz volt, sok idegenbeli mecset játszottunk. A mérkőzésen a győzelem mellett az öt-egyes védekezésünk tovább csiszolása volt a célunk, ami az első félidőben jól működött. Összességében elégedett vagyok a győzelemmel.

Győri Alexa, a Győri Audi ETO KC kapusa: – Azt gondolom, az elején jól tartotta magát a Vasas, jó meccset játszottunk velük. Hálás vagyok az edzőmnek a bizalomért, és hogy ennyi lehetőséget kaptam. Örülök, hogy védésekkel hálálhattam meg mindezt, és a csapattársak jó védekezéssel segítettek.

Konkoly Csaba, a Vasas SC vezetőedzője: – Ami bennünket illet, bosszantó volt, amit elterveztünk, annak a bátortalanságunk szabott határt, sajnos gyámoltalanul kezdtünk. Bár nem nőtt annyira az olló az első tíz percben, az a bizonytalanság, ami jellemzett bennünket, az első félidőre rányomta a bélyegét. A félidőben sikerült kicsit rendezni a sorokat, jobbnak érzem magunkat annál, hogy igába hajtsuk a fejünket. A második félidőben már voltak olyan momentumok, fellángolások, amelyekre építhetünk a saját rangadóinkon.

Farkas Johanna, a Vasas SC irányítója: – Nagyszerű ilyen csapat, világklasszis játékosok ellen játszani. Az első félidőben talán túlságosan tiszteltük is őket. A második félidő miatt büszke vagyok a csapatra, mert periódusokban jól játszottunk, mind védekezésben, mind pedig támadásban. Erre kell építenünk a folytatásban.

Forrás: Győri Audi ETO KC

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #kézilabda | #sport |