Fiatal győri jampi a Megasztár színpadán

Havassy Anna Katalin Fotó: Győr+ Rádió
2024.10.17. 17:56

A győri énekesről, Domján Ákosról már többször is írt a Győr+ Média, hiszen amellett, hogy a veterán autók szerelmese, a rock and roll fenegyereke is. Dalokat szerez, koncertezik, és nem fél megélni a kellemes különcségét. Jampi a javából, aki saját szerzeményével a Megasztár stúdióját is körbeudvarolta.

Na meg a Győr + Rádióba is úgy érkezett meg, ahogy az tőle várható: Trabanttal, belőtt séróval és 1000 Wattos mosollyal. Domján Ákos egy modernkori jampi, a rock and roll világának minden örök életű jellemzőjével. A beszélgetés apropóját pedig az adta, hogy Ákos úgy döntött, a világot jelentő deszkákat egy kicsi tv-stúdióra cseréli, s meg sem állt a Megasztárig. Hogy meddig jut, azt még nem tudni, de a bemutatkozás felettébb jól sikerült a győri jampinak.

„A Trabantom 1981-es, kétütemű, kormányváltós. Lassan már tíz éve nálam van, tizenöt éves voltam amikor hozzám került…” – mesélte Ákos, mielőtt rátért volna, honnan is jött neki az ötlet, hogy megmutassa magát a Megasztárban. Mert ahogy manapság szinte mindenki, Ákos is igyekszik a legtöbb social platformon megmutatni magát, illetve ami még fontosabb: több sikeres koncertet is adott már országszerte. Most viszont úgy érezte, eljött az idő arra, hogy a televízióban is szerencsét próbáljon, imádott stílusában, a rock and rollban megszólalva.

A rock and rollal teljesen véletlenül találkoztam 2017 környékén. Egy balatoni baráti társaságban megszólalt a „Multimilliomos jazzdobos” én pedig úgy igazán elkezdtem rá figyelni. Persze előtte is képben voltam azért: tudtam, hogy ki az a Fenyő Miklós, ismertem a ”Limbó Hintó”- t, a „Csavard fel a szőnyeget” című slágereket is, de a „Multimilliomos jazzdobos” tényleg nagyon magával vitt…”

Ákos pedig meglehetősen mélyre ásta magát a stílus rejtelmeibe, ami nem csak a zenék hallgatását, a koncertre járást, hanem az éneklést, és dalírást is magában foglalta. Fellépésein a korábbi nagy elődök dalaink kívül már számos saját nótával is örvendezteti a közönséget. Így persze nagy volt a kérdőjel, hogy mit is vigyen magával a Megasztár válogatóra?!

Végül úgy döntöttem, egy saját dallal bepróbálkozom, így a „Csacska lány” -t választottam, ami az egyike az első dalaimnak, és szerintem nagyon viccesre sikerült. Ez a tv-ben is látható volt, meg hát egy eléggé cicázós szövegről van szó!” – kacsintott Ákos, ám azért azt is elárulta: bár érezte a közönség részéről a bizalmat, úgy izgult, hogy azt hitte szétesik… A győri énekes egyébként a kétnapos forgatásra egyedül érkezett, s utólag is úgy érzi, jól döntést hozott, hogy nem vitt magával senkit.

„Akkor is izgultam még, amikor visszanéztem magam! Ám nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen produkciót összehozhattam a TV2-vel! Magammal szemben mindig is kritikus voltam és maradok is. Így amellett, hogy összességében jóra értékelem az előadásom, érzem, hogy lehetett volna még rajta mit csiszolni!”a fiatal énekes maximalizmusa tiszteletre méltó, ám a közönség és a zsűri is roppant elégedett volt azzal, amit hallhatott és láthatott: Ákos nagy tapsviharban, 5 igennel továbbjutott!

„Meglepődtem, és a zsűri reakciójának is nagyon örültem. Marics Peti külön elmondta, hogy a rock and roll egy jó dolog, s örül, hogy itt vagyok. Amikor én a Megasztáros nevezésnél döntöttem, akkor az is mellettük szólt, hogy sok év kihagyás után indult újra. Úgy éreztem, hogy még leginkább ez a műsor az, ami tényleg a tehetségekről szól. Hiszen ott ül a mostani zsűriben Rúzsa Magdi és Caramel is, akik tényleg Megasztárok. Ennél hitelesebb meg szerintem innentől nem tud lenni…” – foglalta össze Domján Ákos, aki azt is elmesélte Bajzát Zsuzsinak és Orosz Sanyinak a Győr+ Rádió Juice című reggeli műsorában, hogy jelenleg teljes mértékben a zenére fókuszál. Novemberben lesz egy budapesti, születésnapi koncertje, erre készül gőzerővel. Meg persze zenét szerez, szövegeket ír, s veterán autókkal foglalkozik. Mindezt a rock and roll körforgásában teszi, keresve az újabb kihívásokat. A Megasztáros kaland pedig tovább folytatódik…

Kapcsolódó cikkünk: