Vállalkozásfejlesztési iroda nyílt a „Kockában”

J. Kovács Andrea Fotó: Marcali Gábor
2024.10.18. 14:31

Vállalkozásfejlesztési irodát nyitott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) vármegyei szervezete a Széchenyi István Egyetem Tudományos és Innovációs Parkjában, közismert nevén a „Kockában”.

A péntek délelőtti avató ünnepségen dr. Kovács Péter, a VOSZ vármegyei elnöke úgy fogalmazott: „Ez a helyszín egy találkozási pont lesz a vármegyei vállalkozók és a VOSZ között. Az iroda a vállalkozások sikerességét és fejlődését fogja támogatni a jövőben”. Azt is hozzátette: „Bár online világot élünk, de az emberi kapcsolatok akkor tudnak igazán hatékonyan működni, ha egymás szemébe nézünk és látjuk a másik fél reakcióját. A hozzánk fordulók elmondják, mire van szükségünk, mi pedig elmondjuk, hogyan tudunk benne segíteni.

Az irodában lehet intézni a Széchenyi Kártya Programmal kapcsolatos ügyeket, valamint a vállalkozásokat érintő egyéb támogatásokat, szolgáltatásokat. Az egyetem munkatársa pedig abban is tud tanácsot adni, hogy a tudományos életben, a kutatásfejlesztés területén milyen együttműködési lehetőségek lehetnek a vállalkozók és az egyetem között.

Barabás Tamás, a VOSZ társelnöke köszöntőjében hangsúlyozta: „Húsz éves tapasztalatunk van a vállalkozások támogatásában, ebből az egyik legfontosabb a Széchenyi Kártya Program, amelyik fontos gazdaságpolitikai eszközzé nőtte ki magát. Ezt tervezzük kiegészíteni minél szélesebb körű szolgáltatásokkal, ezért építettünk ki egy országos irodahálózatot. Minden vármegye székhelyen egy vállalkozásfejlesztési tanácsadó segíti a helyi kis- és középvállalkozókat. Vannak olyan témák, amelyekre azonnal tudunk megoldást, de olyan kérdések is, ahol további segítő partnert ajánlunk az ügyfeleinknek. A személyes tanácsadást egy digitális portállal is segítjük, ez a VOSZport.”

Perlusz László, a szervezet főtitkára beszédében kiemelte: A segítségre óriási igénye van a vállalkozóknak. A huszonkét éve sikeres Széchenyi Kártya Programot a VOSZ örökös elnöke, a 2018-ban elhunyt Demján Sándor találta ki. Néhány napja pedig a miniszterelnök bejelentette a Demján Sándor Program indulását, mely természetesen szintén a vállalkozások fejlesztésről fog szólni. A VOSZ alapvetően érdekképviseleti szerv, de akkor tud érdekeket képviselni, ha a napi működésben támogatja a vállalkozásokat. Ugyanakkor kulturális missziót is betölt, melynek legfontosabb eleme a Prima Primissima mozgalom, ami a tudomány, kultúra, a művészet és a sportélet kiválóságait ismeri el.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a győri mellett már tizenhárom vármegyeszékhelyen működtet vállalkozásfejlesztési irodát és az év végéig további négy megnyitását tervezik.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #átadás | #átadó | #Győr | #kekszgyári kocka | #VOSZ |