Győr és a régió középiskolásai jelentkezését is várja az MCC

Győr+ Grafika: MCC Győr
2024.10.18. 15:41

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a legtehetségesebb diákok számára egyedülálló tanulási pályaívet és nemzetközileg is versenyképes tudást kínál.

Ennek mentén az MCC Győrben aktív idegennyelv-tanulást biztosít, nemzetközi tanulmányi utakat szervez, valamint külföldi egyetemeken tanító professzorok előadásait is elérhetővé teszi. A Középiskolás Programba (KP) most tudnak jelentkezni a középiskolákban tanulók, a jelentkezési időszak december közepéig tart.

A tehetséggondozó képzésről: „Az MCC tehetséggondozó munkája ott kezdődik, ahol a közoktatás véget ér.”

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja iskola mellett végezhető ingyenes készségfejlesztő, szakmai és közösségi alkalmakkal, valamint e-learning kurzusokkal várja a középiskolák diákjait Győr-Moson-Sopron vármegyében is. A jelentkezési határidő: december 15. A KP legkiemelkedőbb diákjai pedig az MCC Egyetemi Programjában, még tágabb nemzetközi kitekintéssel tudják folytatni a felsőoktatási tanulmányaikat kiegészítő tehetséggondozó képzésüket.

A programba felvételt nyert tanulók érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a négy- vagy nyolchetes rendszerben működő online kurzusok közül. A kínált témák palettáján többek között megtalálható a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom és a nemzetközi kapcsolatok. A tananyagok sora 2024 őszétől filozófiai témájú online kurzussal is kiegészült. A tanulók részt vehetnek továbbá magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő, valamint angol és német nyelvű beszédkészség-fejlesztő kurzusokon is.

Közösségépítés felsőfokon

A felvételt nyert tanulók a lakhelyükhöz, iskolájukhoz földrajzilag legközelebb eső képzési központban, Győr-Moson-Sopron vármegyében Győrben kezdhetik meg MCC-s tanulmányaikat. A Középiskolás Program a tanulás mellett a közösségépítésre is nagy hangsúlyt fektet: Magyarországon 6 városban (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged) rendezi meg az úgynevezett KP szombatokat, amelyeken tudományos, ismeretterjesztő előadásokkal és gyakorlatias, a mindennapokban is alkalmazható tudást nyújtó, készségeket fejlesztő kiscsoportos workshopokkal várja a diákokat. Emellett valamennyi képzési helyszínen elérhetőek a heti rendszerességgel szervezett szakmai klubdélutánok, melyek célja – a tanulás mellett – a közösségépítés.

Cél: a középiskolások hosszútávú nevelése, oktatása

Aki az MCC valamely programjában részt vesz, az már ezzel sokat tesz magáért és a közösségéért, hiszen a saját szabadidejének egy részét áldozza a tudása bővítésére és kortársaival való megosztására. A tudás megszerzése mellett azonban rendkívül fontos a diákok személyiségének fejlesztése is” – véli Szalai Zoltán. Az MCC főigazgatója szerint „a tehetség sem ér önmagában sokat, ha nem társul hozzá tájékozottság és nyitottság.” Az MCC programjain az adott korosztály legkiválóbb tanulóiból álló közösségbe csatlakozhatnak be a tanulók, amely nemcsak tudásuk elmélyítését szolgálja, hanem a kortársi kapcsolatokon keresztül a kíváncsiságukat, nyitottságukat is hosszú távon megalapozza. Az idei tanévet több mint 4000 középiskolás diák kezdte meg az MCC-ben.

Az MCC-ről

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként 1996 óta végzi tevékenységét, és az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat. Egyedülálló programjának lényege, hogy a hagyományos közoktatást, egyetemi oktatást kiegészítő, magas szintű képzést nyújt nem csupán egy területet érintően, hanem interdiszciplináris jelleggel. 2023 szeptemberétől már 30 képzési központban, 7600 diák tanul az MCC-ben.

A középiskolásoknak szóló programban pedig több mint 20 éve készítik fel a tehetséges tanulókat a sikeres továbbtanulásra, és nyújtanak támogatást egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A 2024/25-ös tanévben újabb két központban érhetőek el a személyes oktatási alkalmak: Magyarországon Egerben, Vajdaságban pedig Szabadkán. Magyarországon összesen 17 városban, ezenkívül Felvidéken, Kárpátalján, Vajdaságban, valamint Erdélyben 8 központban látogathatók a szakmai programok.

A jelentkezés pontos menetéről és a programról a kp.mcc.hu oldalon olvasható információ. A felmerülő kérdéseket a [email protected] e-mail címre küldhetik az érdeklődők. Jelentkezési határidő: december 15., vasárnap.

Szöveg és forrás: MCC Győri Képzési Központ

Kapcsolódó témák: #MCC Győri Képzési Központ |