Felújítják a Lila-hegyi kilátót

Venesz Klaudia Fotó: Győr+ Média
2024.10.18. 18:48

Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, a nyúli polgárőrség és a győrújbaráti önkéntes tűzoltóegyesület tagjai kezdeményezték a nyúli Lila-hegyi kilátó felújítását. Az állagmegóvási munkálatokat október 19-én, szombaton végzik el, számítanak a segítő szándékú önkéntesekre.

Kara Ákos országgyűlési képviselő tette közzé Facebook-oldalán, hogy a térségi erdőgazdasági szervezet közreműködésével állagmegóvási munkálatokat végeznek a turisták által is kedvelt geodéziai mérőtoronynál.

A páratlan panorámájú, 313 méteres csúcsmagasságú kilátót 2018-ban adták át, a Sokorói-dombságot, a Bakonyt, a Gerecse vonulatait, de tiszta időben akár az Alpokalját (Schneeberg) is csodálhatja róla a 14 méteres magasságban lévő kilátószintre felkapaszkodó vándor.

Lila-hegyi kilátó (fotó: turistamagazin.hu)

A Lila-hegyi kilátót Nyúlról a kék turistajelzést követve, a Szurdik vadregényes, természeti kincsekben bővelkedő, löszös támfalú útjain át lehet megközelíteni. Az önkéntes segítőkre is számítanak október 19-én, szombaton 10 órától, hogy még sokáig élvezhessük a szemnek is csodás építményt és a tetejéről elénk terülő, páratlan látványt.

Kapcsolódó témák: #felújítás | #kilátó | #Lila-hegyi kilátó | #nyúl | #régió |