Dupla válogatáslemezzel jelentkezett az Aurora

HAK
2024.10.18. 19:14

A győri legendás punk zenekar, az Aurora tizenkét évvel ezelőtt megjelent és bearanyozódott Esszencia című válogatása folytatódott! A lemezt a hónap elején egy budapesti koncerten mutatták be, az év végén pedig végre a győri közönség is tombolhat rá egy hatalmasat!

A Esszencia 2. tokja szintén két korongot rejt, rajtuk összesen 25 dallal, ugyanúgy, mint egykor. A most ismét rögzített, frissített dalok az Aurora aktuális énjét tükrözik.

A zenekar a lemezről elsőként a „Hazafelé” című dalt mutatta meg a közönségnek, amelyet roppant pozitívan fogadott a hallgatóság, ahogy a később feltöltött „Jönnek a gépek” című legenda is…

A 2012-ben kijött Esszencia nem tudta olyan szinten lefedni az Aurora munkásságát, mint ahogy azt előzetesen gondoltuk, így szinte végig a levegőben volt egy folytatás ötlete. – kezdte Víg László énekes-gitáros, azaz Vigi, majd így folytatta: „Ennek elkészítéséhez pedig idén jött el a „pillanat.” – többek között a zenekarban történt változások is inspiráltak erre – mert kellő időt fordíthattam arra, hogy ez a második rész megszülessen.”

Az Aurora jelenlegi felállása egyébként így fest: Víg László (Vigi) – gitár, ének,
Kováss Zoltán (Kiskovács) – dobok és Sárközi Péter – basszusgitár.
A csapat összetételével kapcsolatos fejlemény még, hogy az őszi turnét két gitárossal tolják végig: visszatért ugyanis Matula Csaba, aki korábbról nagyon is ismerős lehet az Aurora rajongóknak.

S ha már a zenekari tagokat említettük, Vigi erről is beszélt:A friss felállás kapcsán gyorsan kellett döntenem, hiszen van egy olyan közösség körülöttünk, akik ezeket a dalokat rendszertelen rendszerességgel szeretik hallgatni, élőben is. Mi pedig egy mindig is aktívan koncertező zenekar voltunk. Ha hirtelen eltűnnénk, akkor az rajtam kívül vélhetően nem csak nekem lenne rossz… A lényeg, hogy rövid idő alatt sikerült rendezni a sorokat.” – jelentette ki, majd azt is elárulta, hogy a válogatáslemez és a koncertek mellett egy új sorlemezen is dolgoznak, amely a tervek szerint 2025 tavaszán jelenik majd meg.

Addig viszont koncertektől lesz hangos az ősz. Számos helyen fellépnek, az évet pedig december 28-án Győrben, a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban zárják.

Kapcsolódó témák: #Aurora | #szórakozás | #zene | #zenekar |