Eleink hagyatéka: savanyítás, fermentálás


2024-11-09
A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ Eleink hagyatéka címmel rendezvénysorozatot indított.
Hirdetés

Időpont: 2024. november 9.

Helyszín: Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ

A negyedik interaktív klubdélután témája, közkívánatra: savanyítás-fermentálás és a téli nyavalyák elleni védekezés. Előadók: Berber Szabolcs kineziológus és Hajdú Veronika fitoterapeuta.

Hidegségen található kiskertjükben gabonafélékkel, gyümölcsökkel, gyógy- és fűszernövényekkel, gombákkal és teacserjékkel foglalkoznak. A termesztés és feldolgozáson kívül, rengeteget tanultak a gyógy-, és fűszernövények felhasználási módjáról, egészség megőrzési, betegségek kezelési lehetőségeiről.

Jelentkezéseket 2024. 11. 04-ig tudjuk fogadnak, maximális létszám 25 fő. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: [email protected].

Kérik megadni részvevő(k) nevét, telefonszámát. A workshop díja: 3.000 Ft/fő.
Helyszín: Kossuth Lajos Művelődési Ház (9011 Győr, Déryné u. 50.)

A szervezők kérik, hogy a résztvevők hozzanak magukkal 3 db 720 ml-es befőttes üveget, vágódeszkát, hámozó és szeletelő kést. Az idényzöldségeket, a fűszereket és parajdi sót, és kóstolókat minden résztvevőnek biztosítanak. A részvételi díj tartalmaz: 1db fermentált krémet, 1db fermentált levet és 1 db gyümölcsecetet is!

Forrás: Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ

további programok
2024-11-06

A ”Nagy” Szigetközi Árvíz

November 6-án szerdán, 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár 3. emeleti Muzeális gyűjteményében (9021 Győr, Baross Gábor út 4.) a TIT Pannon Egyesület ismeretterjesztő előadását hallhatják Kertész József vízügyi szakértő, okleveles mérnök előadásában 70 éve, a ''Nagy'' Szigetközi Árvíz, 1954 címmel.

részletek
2024-11-14

Eleink hagyatéka: V. Gomolya, orda, kumisz

A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ rendezvénysorozata.

részletek