Szarka Zsófi konyhája

Töltött jalapeno

Szarka Zsófi
2020.01.16. 19:05

Előételnek, könnyű főételnek és vacsorának is tökéletes fogás. Egy kis mexikói finomság egyszerűen, aminél csak egy kesztyűre lesz szükségünk, mert magozni csak azzal érdemes!

A növény Mexikóból származik, de a világon minden területet meghódított és vált egyik legnépszerűbb fűszernövénnyé. A chili paprikának a jótékony hatásai már nem vitatottak, azonban azt gondolom, hogy ezt is csak mértékkel érdemes, hiszen aki próbálkozik csípős ételekkel, pontosan ismeri azt az érzést, amikor szétszaggatja egy paprika ereje a homlokát.

Ennél a jalapenónál érdemes pár magocskát bent hagyni, de a vastag ereit kivágni és ehhez gumikesztyűt felhúzni, mert könnyen a szemünkbe köthet ki az érzés.

Darált csirkehússal, tofuval, szardíniakrémmel és sajtokkal tölthető. Amennyiben kettévágjuk, könnyű beletölteni bármit, de ha a nehezebb verziót választjuk, akkor a végét vágjuk le, forgassuk meg benne a teáskanalat, így a magok is kijönnek, majd beletöltjük a finomságokat.

Bevásárló lista

  • 8 db jalapeno paprika
  • 250 g feta sajt
  • 2 szál újhagyma
  • kis gerezd fokhagyma
  • 3-4 őrlés friss bors
  • 1 ek méz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db tojás

Elkészítés

A kesztyűket felveszem, amit nagyobb áruházakban vagy drogériában szerzek be általában. A paprikákat megmosom, kettévágom és késsel vagy kanállal kiveszem az erejét, pár magot bennhagyva.

Egy tálkában kikeverem a tölteléket. A tojást felverem, hozzáadom a feta sajtot, az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, borsot és mézet. Minden paprikát megtöltök. Sütőpapíros tepsire teszem és az olajjal meglocsolom őket.

Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütöm.

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #Szarka Zsófi Konyhája |