Előételnek, könnyű főételnek és vacsorának is tökéletes fogás. Egy kis mexikói finomság egyszerűen, aminél csak egy kesztyűre lesz szükségünk, mert magozni csak azzal érdemes!
A növény Mexikóból származik, de a világon minden területet meghódított és vált egyik legnépszerűbb fűszernövénnyé. A chili paprikának a jótékony hatásai már nem vitatottak, azonban azt gondolom, hogy ezt is csak mértékkel érdemes, hiszen aki próbálkozik csípős ételekkel, pontosan ismeri azt az érzést, amikor szétszaggatja egy paprika ereje a homlokát.
Ennél a jalapenónál érdemes pár magocskát bent hagyni, de a vastag ereit kivágni és ehhez gumikesztyűt felhúzni, mert könnyen a szemünkbe köthet ki az érzés.
Darált csirkehússal, tofuval, szardíniakrémmel és sajtokkal tölthető. Amennyiben kettévágjuk, könnyű beletölteni bármit, de ha a nehezebb verziót választjuk, akkor a végét vágjuk le, forgassuk meg benne a teáskanalat, így a magok is kijönnek, majd beletöltjük a finomságokat.
Bevásárló lista
- 8 db jalapeno paprika
- 250 g feta sajt
- 2 szál újhagyma
- kis gerezd fokhagyma
- 3-4 őrlés friss bors
- 1 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 1 db tojás
Elkészítés
A kesztyűket felveszem, amit nagyobb áruházakban vagy drogériában szerzek be általában. A paprikákat megmosom, kettévágom és késsel vagy kanállal kiveszem az erejét, pár magot bennhagyva.
Egy tálkában kikeverem a tölteléket. A tojást felverem, hozzáadom a feta sajtot, az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, borsot és mézet. Minden paprikát megtöltök. Sütőpapíros tepsire teszem és az olajjal meglocsolom őket.
Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütöm.