Ünnepi állománygyűlést tartottak a katasztrófavédők

Győr+
2019.03.15. 17:46

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 14-én ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg az 1848-49. évi szabadságharcról.

Az ünnepségen Horváth-Tudós Adrienn tűzoltó törzsőrmester a hatósági osztály előadója mondott emlékbeszédet, melyben felelevenítette a hősök tetteit, önfeláldozását, hazaszeretetét, a szabadságharc eszméit és vívmányait. „Nemzeti ünnepeink közül kiemelkedő helyet foglal el március 15., hiszen minden magyar ember magáénak vallja, sajátjának érzi. A magyar nép mindig tiszta szívvel, fenntartások nélkül ünnepli eme magasztos eseményt, büszkén emlékezik vissza a 171 éve lezajlott forradalom és szabadságharc példaértékű üzeneteire.” A beszédet Jókai Mór szavaival zárta: „Kell, hogy történjenek olyan csodák, amiket tíz nemzedék megemlegessen. Példákat kell adni ennek a nemzetnek, amik a szíveket megerősíték.”

A megemlékezés után az állománygyűlést Sallai Péter tűzoltó dandártábornok igazgató zárta, beszédében arra kérte a jelenlévőket, hogy 1848 üzenetét, a márciusi ifjak iránti elismerő tiszteletet adjuk tovább gyermekeinknek, amelyre jó példa lehet, ha családunkkal együtt is részt veszünk az ünnepi programokon, rendezvényeken.

Az 1848-49-es szabadságharc tiszteletére a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon is ünnepséget tartottak. A fővárosi rendezvényen a katasztrófavédelem több munkatársa vehetett át elismerést, címet, ajándéktárgyat. Megyénkből három kolléga részesült elismerésben.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország Belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként miniszteri emléktárgyat adományozott: Kovács Gyulának, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Informatikai Osztály előadójának.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként ajándéktárgy elismerésben részesítette: Regényi Győző Antal tűzoltó alezredest, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelőjét, valamint Ruskáné Takács Anita tűzoltó századost, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét.

forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Képek: Ruskáné Takács Anita tű. szds. és Iró Zoltán – RSOE