Sok a viharkár

Szerdán is dolgoznak a tűzoltók

Fotó: Katasztrófavédelem
Katasztrófavédelem
2020.02.05. 10:11

A legtöbb helyszínre Budapesten, illetve Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Nógrád, Pest, Somogy és Veszprém megyében riasztják a katasztrófavédelem egységeit.

Kedden nyolcvan esetben vonultak a viharos széllel kapcsolatos káresetekhez Győr-Moson-Sopron megye tűzoltói.

Megyeszerte útra dőlt, forgalmi akadályt okozó fákhoz, lehasadt faágakhoz riasztották a tűzoltókat, de épületekről lógó cserepekről, leszakadt közlekedési lámpákról, kidőlt villanyoszlopokról, leszakadt vezetékekről is érkezett bejelentés. A károk felszámolását a közel hatvan hivatásos tűzoltó mellett ugyanennyi önkéntes tűzoltó segítette. A viharos szél több helyen épületek tetejét is megrongálta, valamint több parkoló autó is károsodott a rászakadó faágaktól. Mosonszentmiklóson az Akácos utcában egy családi ház kéményét döntötte le a szél. Mivel az ingatlan fűthetetlenné vált, így a két ott lakót szomszédoknál helyezték el. 

Fotó: Katasztrófavédelem

Szerdán is folytatódnak a szél miatti tűzoltói beavatkozások, eddig tíz esetben riasztották a tűzoltókat vezetékre szakadt, vagy épp útra dőlt, forgalmi akadályt okozó növényekhez. 

Országszerte több megyében is kidőlt fák, leszakadt vezetékek és megrongált tetőszerkezetek adnak munkát szerda délelőtt a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységeinek.

A tűzoltókat elsősorban Budapesten, illetve Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Nógrád, Pest, Somogy és Veszprém megyében riasztják a viharkárok felszámolásához. Az egységek jelenleg mintegy negyven helyszínen dolgoznak.

Kapcsolódó témák: #időjárás | #közlekedés | #tűzoltók |