Jóka ördöge


2020-02-22
Győr, Liget u. 55.
Színház
Zenés meseköltemény sok humorral a Csavar Színház előadásában február 22-én 18 órától az Újvárosi Művelődési házban (Győr, Liget u. 55.).
Hirdetés

Arany János, a kétgyermekes családapa, bizony nagy mesemondó volt. Arany e kevésbé ismert művét vitte színpadra a CSAVAR Színház a tőlük megszokott humorral, csavarral. A székelyasszony és az ördög című székely népmese ihlette egyik legnépszerűbb elbeszélő költeményét, melynek címe Jóka ördöge. Sok ember legnagyobb keresztje a zsémbes asszony, kitől még az ördög sem tud megszabadítani. De Jókánák, egy jámbor teremtésnek sikerül. Hogy mily módon, kiderül a Csavar Színház legújabb mese előadásából. Zenés, humoros, interakciót sem nélkülöző játék teszi felejthetetlenné Arany János olvasva a is gyönyörűséget nyújtó szavait, melyek korunk renyhe, üres, durva nyelvhasználata mellett felüdülést nyújtanak a szép, szellemes, ízléses szavakra szomjas fülek számára.
Előadásunk kortalan, a legkisebb beszélni már próbálkozó és a legérettebb, beszédet már sokszor fölöslegesnek tartó nézőink számára egyaránt ajánljuk.

Rendezte és a látványát tervezte: Gál Tamás (Dosky- és Jászai Mari-díjas)
Előadják: Kiss Szilvia, Gál Tamás
Kosztüm: Szélyes Andrea

további programok
2024-07-27

Tekerj a zöldbe!

Gasztrotúra a Szigetközben.

részletek
2024-07-27

Sztárokkal érkezik a Tóparty!

Az elmúlt évek színvonalát felülmúlva még változatosabb programokkal készülnek a szervezők.

részletek