Pannon esték
Az érdeklődőket február 20-án, 18 órára várják a Kazinczy Ferenc Művelődési Házba (Petőfi út 25.).
Mi, magyarok szerencsések vagyunk, hiszen világviszonylatban is elismert italunk van, melyre méltán büszkék lehetünk. Ma már kiváló magyar gyümölcsből készült szilva, körte, alma, meggy, de akár eper vagy szamóca pálinkát is kóstolhatunk. De nem volt ez mindig így, mert a történelmi magyar „pálinka” anno rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából készült párlatokat is magában foglalt. A főzést pedig az olyan történelmi viszonyok, mint pl. az átkos rendszer is „alakították”.
Az egyik legismertebb hungarikumunkként is emlegetett italunkról most olyan dolgokat is megtudhatnak az érdeklődők a nagy sikerű Pannon esték kulturális előadás-sorozat 2020-as első előadásán Hanczné Dr. Lakatos Erikától, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar docensétől, melyeket eddig homály fedett.
Az egyetem tanszékvezetője agrármérnök és élelmiszermérnök. Közel 20 éves pályafutása során mind az oktatási, mind kutatási tevékenysége az élelmiszerekhez, elsősorban azok feldolgozási technológiájához köthető.
A pálinkát és történelmet kedvelő érdeklődők február 20-án hallgathatják meg a kóstolással is egybekötött előadását a pannonhalmi Kazinczy Ferenc Művelődési Házban.
Az előadásra jegyek kaphatók január 21-től a pannonhalmi Tourinform irodában és a Győr+ Pavilonban
Adventi fabrikáló
November 27-én (szerdán) 16.30 órakor adventi koszorút készítünk a Győri Szabó József Művelődési Házban (9019 Győr-Gyirmót, Szent László út 35-37.).
részletekProgramajánló
Irodalmi és zenei eseményekre is készülhentek a kikapcsolódni vágyó győriek. A színes programkínálatot már az adventi készülődés jegyében kézműves-foglalkozások is színesítik.
részletek