Pannon esték


2020-02-20
Pannonhalma
Előadás
Pálinka: szenvedély és hungarikum - Hanczné Dr. Lakatos Erika egyetemi docens kóstolóval egybekötött előadása Pannonhalmán.
Hirdetés

Az érdeklődőket február 20-án, 18 órára várják a Kazinczy Ferenc Művelődési Házba (Petőfi út 25.).

Mi, magyarok szerencsések vagyunk, hiszen világviszonylatban is elismert italunk van, melyre méltán büszkék lehetünk. Ma már kiváló magyar gyümölcsből készült szilva, körte, alma, meggy, de akár eper vagy szamóca pálinkát is kóstolhatunk. De nem volt ez mindig így, mert a történelmi magyar „pálinka” anno rozsból, búzából, kukoricából, hajdinából, burgonyából készült párlatokat is magában foglalt. A főzést pedig az olyan történelmi viszonyok, mint pl. az átkos rendszer is „alakították”.

Az egyik legismertebb hungarikumunkként is emlegetett italunkról most olyan dolgokat is megtudhatnak az érdeklődők a nagy sikerű Pannon esték kulturális előadás-sorozat 2020-as első előadásán Hanczné Dr. Lakatos Erikától, a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar docensétől, melyeket eddig homály fedett.

Az egyetem tanszékvezetője agrármérnök és élelmiszermérnök. Közel 20 éves pályafutása során mind az oktatási, mind kutatási tevékenysége az élelmiszerekhez, elsősorban azok feldolgozási technológiájához köthető.
A pálinkát és történelmet kedvelő érdeklődők február 20-án hallgathatják meg a kóstolással is egybekötött előadását a pannonhalmi Kazinczy Ferenc Művelődési Házban.

Az előadásra jegyek kaphatók január 21-től a pannonhalmi Tourinform irodában és a Győr+ Pavilonban

további programok
2024-07-27

Tekerj a zöldbe!

Gasztrotúra a Szigetközben.

részletek
2024-07-27

Sztárokkal érkezik a Tóparty!

Az elmúlt évek színvonalát felülmúlva még változatosabb programokkal készülnek a szervezők.

részletek