Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj – Lezárult a szavazás

Győr+
2019.03.20. 13:54

Idén is több győri orvost jelöltek a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra. A szavazás lezárul, az elismerést április 11-én adják majd át. Térségünkben dr. Sayour Amer kardiológus a hatodik, dr. Mika Péter Norbert szülész-nőgyógyász pedig a hetedik helyet kapta.

A Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány 2017-ben hagyományteremtő szándékkal hozta létre a 300 ezer forinttal járó Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak adományoz, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A szavazás lezárult, minden térségben kiderült, kik kapják a közönségdíjat. Megyénk orvosai az Északnyugat-Magyarország orvosai között mérettek meg Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megye szakemberei mellett. A 300 ezer forinttal járó elismerést ebben a térségben dr. Deák György, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyermekgyógyász, gyermekneurológusa veheti majd át az április 11-én Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián.

Győri orvosok közül dr. Sayour Amer kardiológus kapta a legtöbb, 658 szavazatot (6. helyezett lett), őt követi, dr. Mika Péter Norbert szülész-nőgyógyász 575 szavazattal (7. helyezett lett).

Győri orvosok a listán

• Dr. Ádám Ilona – háziorvos, neurológus (Győr, Belvárosi Rendelő; Aamp;S Tractus-Med Kft.) 47. helyezett 45 szavazat

• Dr. Agyemang- Prempeh Kofi – nőgyógyász, onkológus, sugárterapeuta (Győr, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház) 26. helyezett 121 szavazat

• Dr. Dézsi Csaba András – belgyógyász, kardiológus (Győr, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház) 18. helyezett 218 szavazat

• Dr. Horváth Beáta – bőrgyógyász (Győr, Mediq Direkt Kft.) 27. helyezett 114 szavazat

• Dr. Horváth Kornélia – csecsemő- és gyermekgyógyász (Győr, Gyermekorvosi Rendelő) 15. helyezett 241 szavazat

• Dr. Ihász Judit – háziorvos, belgyógyász (Győr, József Attila úti Rendelő) 66. helyezett 8 szavazat

• Dr. Mika Péter Norbert – szülész-nőgyógyász (Győr, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház) 7. helyezett 575 szavazat

• Dr. Németh Mária – háziorvos (Győr, Jereváni úti Háziorvosi Rendelő) 40. helyezett 68 szavazat

• Dr. Sayour Amer – kardiológus (Győr, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház) 6. helyezett 658 szavazat

• Dr. Skaliczky Zoltán – idegsebész (Győr, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház) 22. helyezett 152 szavazat

• Dr. Vaszari Zsolt – gyermeksebész (Győr, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház) 23. helyezett 138 szavazat

• Mészárosné Dr. Glázer Mária – csecsemő- és gyermekgyógyász, iskolaorvos (Győr, Gyermekorvosi Rendelő) 17. helyezett 230 szavazat

Különdíj

A zsűri döntése alapján különdíjat és életműdíjat is osztanak.

A Goodwill Pharma különdíját minden évben olyan 40 év alatti, fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek munkássága a hazai orvosszakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja.

Az Életmű díjat pedig olyan 40 év feletti orvosnak ítélik oda, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat.

Azt, hogy ezeket az elismeréseket kik vehetik át, még nem hozták nyilvánosságra.