Hogy ne folyjon ki a kezükből!

Győr+
2019.03.20. 15:08

A tudatos pénzhasználatra nevelő, a diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztését célul tűző regionális programsorozatot rendeztek Győrben, amely pénteken családi nappal zárul.

Szerdán és csütörtökön összesen több mint 1300 diákot látunk vendégül az Olimpiai Sportparkban, ahol a játszva tanulás és az élményszerzés eszközeivel hozunk közelebb a fiatalokhoz olyan fogalmakat, mint a pénzügyi tudatosság, a családi költségvetés, a világpiac, jövedelem, öngondoskodás, vagy éppen a befektetések – fogalmazott az „OK Roadshow” győri állomásán Czeglédi Zsanett, az „Északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program” alapítványi projektvezetője.

Fontos, hogy már fiatal korban megismertessük az új generációkat a pénzügyi fogalmakkal, és olyan tudatosságra neveljük őket, amelynek révén felnőttként önállóan tudnak boldogulni a számok világában” – mondta dr. Fekete Dávid alpolgármester az esemény megnyitása alkalmából.

Hozzátette, Magyarország egyik legerősebb gazdasági régiójának központjaként Győrben különösen is fontos küldetés az OTP Fáy András Alapítvány programja, amely a látványos szemléltető eszközök és érdekes játékok révén el tudja ültetni fiataljainkban a téma iránti érdeklődés csíráját.

A szakmai programsorozat célja a jövő- és pénzügyi tudatosság fontosságának megismertetése az általános iskolásokkal különböző pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási témakörök által. A diákok a győri rendezvényen játékos gyakorlatok keretein belül a hétköznapokban is felhasználható tudással ismerkedtek meg, közben számos érdekes játékot, szimulátort is kipróbálhatnak. A Roadshow programjain több mint 40 általános iskola diákjai vesznek részt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében. Az előző tanévek során több mint 150 általános iskola diákjához jutott el az üzenet, ami a tudatos és felelősségteljes gondolkodást hirdeti a pénzhasználat, a gazdálkodási kérdések terén.

Az Olimpiai Sportpark szerdán és csütörtökön ad otthont a fiatalok játékos programjának, pénteken pedig az Árkádban, családi nappal zárul a Roadshow, többek között Pápai Joci és Kasza Tibi fellépésével. Az országos sorozat lezárásaként áprilisban rendezik az OK Vetélkedőt, amelyen a négy megye általános iskolájának diákcsapatai mérik össze az egyes alkalmak során megszerzett pénzügyi és gazdasági tudásukat. Emellett egymillió forint összdíjazású családoknak szóló kreatív pályázat is indult, amelyről részletek a www.40penzugyifogalom.hu weboldalon találhatók.

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter