Nagy küzdés, szép eredmény

Győr+
2019.03.25. 05:47

Utolsó előtti hazai mérkőzését a TUNGSRAM SE Nagykanizsa ellen játszotta az ETO-SZESE az NBI/B 17. fordulójában vasárnap este.

A mérkőzést a Paár, Czene, Goór, Sokoray, Szabó, Papp hatosfallal kezdtük meg, kapuban Nahajjal. Döcögős kezdést követően, miután négy ziccert is kivédett a vendégek kapusa, első gólunkat Szabó szerezte átlövésből, majd gyors indulásból Paár volt eredményes. Újabb Szabó bombát és egy Schneider hetest követően a vendégek mestere a hetedik percben már időt is kért (4-1). A gyors taktikai megbeszélés sem bizonyult hasznosnak, ugyanis a 14. percre csapatunk előnye már hat gólosra duzzadt (8-2). A következő percekben mindkét oldalon potyogtak a gólok, Pordán, Schneider és Szabó is kapuba talált. A 26. percre 13-10-re zárkóztak fel a vendégek, így izgalmas utolsó percek következtek. Ennek ellenére megtartottuk vezetésünket, Goór vezérletével mind támadásban mind védekezésben jól teljesítő ETO-SZESE-t láthattak a nézők. A félidőben 16-11-et mutatott az eredményjelző.

A második játékrészre Deáki István ugyanazt a kezdősort küldte fel, mint az elsőben, egyetlen változás volt, Szabó helyett ezúttal Pordán érkezett jobbátlövőbe. Három percet követően született meg első gólunk Czene révén, majd újabb találatával már 17-11-re vezettünk. Hullámvölgybe érkeztünk ekkor, időt kellett kérnie mesterünknek, ugyanis a vendégek a 37. perce felzárkóztak három gólra. Az időkérés ellenére a sok technikai hibánknak és gyenge védekezésünknek köszönhetően a 43. percben már csak egy gólnyi előnyünk volt. A vendégek a 47. percben kiegyenlítettek (20-20), ám ekkor már Pulai is pályára lépett és parádés védéseket mutatott be. Fontos Kőhalmi találattal ismét magunkhoz ragadtuk a vezetést (48. perc: 21-20). Az utolsó tíz percet tehát egy gólos előnyből kezdhettük, melyet Paár egymás követő góljainak és Pulai bravúrjainak köszönhetően ismét öt gólosra növeltünk. Schneider hétméteresével és jó helyzetfelismeréseivel megléptünk 25-21-re, az 58. percben újabb hazai időkérés következett. Az utolsó percben Kőhalmi parádés mozdulattal szerezte meg második gólját, melyet Pulai utolsó másodperces egészpályás találata követett.

Agrofeed ETO-SZESE – TUNGSRAM SE Nagykanizsa 27-21 /16-11/

Deáki István: Nagy küzdés sok hibával, a végén biztos győzelem!


etokc.hu
Fotó: O. Jakócs Péter