Összehangolt akció a megyében

Embercsempészt fogtak a rendőrök

Fotó: police.hu
Győr+
2020.03.10. 05:49

Győr térségében összesen tíz illegális migránst szállítottak autóikban.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának információi alapján ellenőriztek két szlovák honosságú gépkocsit 2020. március 9-én késő este.

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járművekben a két szlovák sofőrön kívül további 5-5 férfi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A kocsik utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a járművezetőkkel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A szlovák sofőrök elszámoltatása folyamatban van.

police.hu

Kapcsolódó témák: #rendőrség |