Fertőzés elleni védelem

Fokozott odafigyelés a közintézményekben

Fotónk illusztráció.
Győr+
2020.03.12. 07:48

Magyarországon eddig 13 fertőzöttről tudnak az orvosok, 69-en pedig karanténban vannak. A magyarországi óvodákban több óvintézkedést is hoztak. Fokozottan figyelnek a kilincsek, a játékok fertőtlenítésére és az összes külső rendezvényüket is lemondták.

Az óvintézkedések a szociális intézményeket is érintik, a legtöbb helyen látogatási tilalom van érvényben.

Több idősek otthonában is közvetlenül a bejárathoz szerelték fel az alkoholos kézfertőtlenítőket.

Az Országos Vérellátó Szolgálat is óvintézkedésekről döntött a koronavírus miatt. Harminc napig nem adhatnak vért és nem is léphetnek be a véradó helyszínre azok, akik február ötödike óta jártak külföldön, aki egészséges és nem érintett a korlátozásban, azoktól azt kérik, hogy a folyamatos ellátás érdekében vegyenek részt a véradásokon.

A véradási helyszínkereső ide kattintva érhető el.

„A rend és a fegyelmezettség kulcsfontosságú a mostani helyzetben” – mondta az egészségügyért felelős államtitkár, Horváth Ildikó a honvédelmi bizottság ülésén. Hangsúlyozta: annak érdekében, hogy itthon megakadályozzák a fertőzés terjedését, fontos a megelőzés.

Egy hete jelent meg itthon a koronavírus, rögtön két iráni egyetemistáknál mutatták ki. Mostanra 13-ra nőtt a fertőzöttek száma: 8 iráni, 4 magyar és egy brit állampolgár kapta el bizonyítottan a kórt.

Karanténban csaknem 70-en vannak, köztük 16 egészségügyi dolgozó.

Kapcsolódó témák: #egészség |