Kakaós kevert sütemény citromos túrókrémmel vagy akár finom baracklekvárral. A hétköznapi egyszerű finomságok sorát gyarapítja.
Egészen nosztalgikus hangulatba kerültünk itthon, amikor elkészült ez az édesség és megcsapott bennünket az illata. Afféle nagymama konyhája „kép”, amihez épp kikotyog a kávé is és ebéd után ki tudunk ülni vele a napsütésbe vagy az ablak elé esőt nézni.
Kezdők, nagycsaládosok és elfoglalt anyukák kedvence lehet ez is, amivel érdemes játszani, mert ezektől a zebra csíkoktól valahogy jobban esik.
Bevásárló lista (20 cm átmérőjű formához):
- 2 db tojás
- 11 ek liszt
- 7 ek olaj
- 300 ml tej
- 1 cs. sütőpor
- 7 ek kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- A kakaós részébe: 1 ek cukrozatlan kakaópor + 1 ek tej
- Túrókrém: 250 g túró, 150 ml görög joghurt, fél citrom reszelt héja és leve, 2 ek méz
Elkészítés:
Egy nagy tálban kézi habverővel vagy akár mixerrel kikeverem a tojásokat a cukrokkal fehéredésig. Hozzáadom a tejet, lisztet, sütőport és végül az olajat. Simára keverem. A massza kisebbik részét, egyharmadát egy másik tálba öntöm és hozzáadom a kakaóport és a tejet, kikeverem. Két magas falú pohárba töltöm vagy kancsókba és onnan töltöm a kivajazott, lisztezett torta- vagy piteformámba.
Töltése: A közepére csurgatok egy kis világos krémet, abba egy kis csokis krémet, amíg el nem fogy. Igyekezzünk mindig a közepére célozni, így lesz arányos.
Előmelegített, 170 fokos sütőben 45 percig sütöm. Amikor kihűlt, ketté is vághatod, megkenve lekvárral vagy csupán egy jó túrókrémmel tálalhatod.
Túrókrém: Mindent alaposan kikeverek egy tálban, hűtőben tartom minimum 30 percig, majd tálalom.