Tragédia is volt az elmúlt héten

Győr+
2019.04.01. 11:27

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hatvannégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során nyolcan sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Március 25-én hétfő reggel kisebb tűz ütött ki Sopronban, a Lővér körúton, egy használaton kívüli szállodaépületben. Egy matrac gyulladt meg a negyedik emeleten, az épület füsttel telítődött. A város hivatásos tűzoltói gyorsan megfékezték a lángokat és az érintett szintről lekísértek két embert. Őket a mentők megvizsgálták, nem sérültek meg.

A soproni hivatásos és a hegykői önkéntes tűzoltókat Hegykőre a Fertő út végéhez riasztották, ahol mintegy három hektár területen meggyulladt a nádas. A tűzoltók megfékezték a lángokat, amelyek lakott területet nem veszélyeztettek. Szinte ezzel egy időben a győri tűzoltókat pedig Gyirmót és Koroncó közé riasztották, ahol körülbelül egy hektáron gyulladt meg a száraz fű. A tűzoltók kéziszerszámokkal és több vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Kedden délelőtt összeütközött két gépkocsi az 1-es főút 171-es kilométerszelvényénél, Hegyeshalom térségében. A balesetben egy harmadik jármű, egy kamion is érintett volt, azon csak kisebb sérülés keletkezett. A mentők két embert megvizsgáltak, majd könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a forgalom irányításában vettek részt, majd a helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt.

Kedden több helyen ismét szabadtéren csaptak fel a lángok Győr-Moson-Sopron megyében. A kapuvári és csornai tűzoltókat Kapuváron az Osli utca végére riasztották, ahol a Kis-Rába partján nádas égett mintegy egy kilométer hosszan. Jánossomorján a Lovarda és a Temető utca kereszteződésénél egy 60-80 szalmabálából álló kazal gyulladt meg. A tűzhöz a mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltókat is riasztották. A szalmabálát felügyelet mellett elégették a tűzoltók. Győrben a Jávor Pál utca végénél a Rábca mindkét oldalán mintegy négy-ötszáz méter hosszan meggyulladt a száraz aljnövényzet és az ott lévő farönkök. A győri hivatásos és a börcsi önkéntes tűzoltók eloltották a lángokat. Hajnalban Nagyszentjánoson a vasútállomás közelében fás, bokros terület égett. A győri hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. A tűzesetek során nem sérült meg senki.

Meggyulladt a száraz fű szerda délután Győr-Ménfőcsanakon a Hegy utca végénél. A mintegy ötszáz négyzetméteren égő lángokat a győri hivatásos tűzoltók fékezték meg. Anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt a tűz során.

Kigyulladt egy távolsági busz motortere csütörtökön késő este Nagyszentjánoson a vasúti átjáró közelében. A győri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat, majd visszahűtötték a motorteret. A buszon csak a sofőr tartózkodott, nem sérült meg.

Összeütközött egy tehervonat és egy személygépkocsi Sopronban, a Somfalvi úti vasúti átjárónál pénteken délelőtt. A város hivatásos tűzoltói vonultak a baleset helyszínére, akik a rendőrségi helyszínelés után levontatták a gépkocsit a sínekről a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Az autó sofőrje könnyebben megsérült, őt a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

Letért az útról és árokba borult egy gépkocsi a 84-es főút 104-es és 105-ös kilométerszelvénye között, Sopronkövesd és Pereszteg között szombaton este. A járműben csak a vezetője utazott, aki a mentők megállapítása szerint meghalt a balesetben. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, a forgalom irányításában vettek részt és megvilágították a helyszínt a rendőrség kérésére.

Három személyautó és egy kisteherautó ütközött össze a 84-es főút 106-os kilométerénél, Sopronkövesd térségében vasárnap késő délután. Az egyik személyautó motortere kigyulladt, a lángokat porral oltóval eloltották az ott tartózkodók. A soproni hivatásos, valamint a nagycenki és a peresztegi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket és visszahűtötték az izzó részeket. A mentők három embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

Forrás: Katasztrófavédelem