Eleink hagyatéka: savanyítás, fermentálás
A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ Eleink hagyatéka címmel rendezvénysorozatot indított.
A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ Eleink hagyatéka címmel rendezvénysorozatot indított.
Alma, barack, szilva, körte és persze ízletes magyar dinnye. Felsorolni is nehéz, mennyi minden kapható ebben az időszakban, a győri Vásárcsarnokban. Nyáron a szokásosnál is jobban pörög a piac, a friss, hazai termesztésű zöldségek mellett az évszakra jellemző, kiváló minőségű gyümölcsök is nagyon kelendőek a vásárlók körében. Aki napi fogyasztásra keres finomságokat, s aki eltenni vagy befőzni készül valamit, annak is érdemes a csarnokban indítania a napot.
Országos tendencia, hogy idén egyre népszerűbbek a „Szedd magad” akciók, ami nem meglepő, hiszen a boltokban méregdrágák a gyümölcsök. A meggy, a cseresznye és a barack után augusztusban már a szilva érik és annak ellenére, hogy ebben az évben a termés csak a fele a tavalyinak, még így is bőven akad szedni való gyümölcs a fákon.
Az emberiség évezredek óta foglalkozik tartósítással, hiszen enélkül élelmiszereink tönkre mennének. Polgár Judit dietetikus néhány olyan dologra hívja fel a figyelmünket, ami minden háziasszonynak segítség lehet a befőzési idény kellős közepén.